Identity on the Line / Identiteta na prepihu

Področje
Kulturna dediščina 
Producent
Muzej novejše zgodovine Slovenije (partner) 
Vodja
Vest-Agder-Museet IKS (NO) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2019
Podpora EU
1.281.601 EUR
Leto
2019 
Splet
http://i-on.museum/ 

Vodja: Vest-Agder-Museet IKS (NO)
Partnerji: Muzej novejše zgodovine Slovenije (SI), Ájtte, svenskt fjäll- och samemuseum (SE), Etnografski muzej Istre – Museo etnografico dell’Istria (HR), Knud Rasmusens Hus (DK), Muzeum Pomorza Srodkowego w Slupsku (PL), Universitetet i Agder (NO), Vilniaus Universitetas (LT)

Vrednost projekta: 2.563.202 EUR (50 %)
Višina podpore EU: 1.281.601 EUR
Trajanje projekta: 1. 9. 2019–31. 8. 2023

Ali ste vedeli, da je Evropska muzejska akademija nagradila projekt I-On, v katerem je sodeloval tudi Muzej novejše zgodovine Slovenije? Več preberete tukaj.

Muzej novejše zgodovine Slovenije skupaj s partnerji iz Hrvaške, Švedske, Norveške, Poljske in Litve raziskuje dolgoročne posledice različnih migracijskih procesov, prostovoljnih ali prisilnih, ki so se zgodili v Evropi v zadnjem stoletju.

Naslanjajoč se na podobne pristope in izhodišča, bodo muzejske in univerzitetne ustanove raziskovale migracijske procese, ki so zaznamovali zgodovino posameznih držav. Ob zbiranju predmetov in pričevanj, ki bodo tvorili lokalne razstave, pa bodo ustvarjale prostor za odstiranje občutljivih osebnih zgodb obenem pa osvetlile številna vprašanja, ki so doslej ostala nenaslovljena.

Glavne ugotovitve in skupne značilnosti bodo povzete v potujoči skupni razstavi ter v digitalnem paketu za izobraževanje. (Vir. MNZS.)

MNZS raziskuje zgodbe ljudi in njihovih potomcev, ki so se iz nekdanjih jugoslovanskih republik preselili v Slovenijo v času med drugo svetovno vojno in osamosvojitvijo Slovenije leta 1991.

Foto vir: FB @IdentityOnTheLine.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja