Art and Well-being / Umetnost in dobro počutje

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Umetnostna galerija Maribor (partner) 
Vodja
Asociatia Centrul Cultural Clujean (RO) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2019
Podpora EU
200.000 EUR
Leto
2019 
Splet
https://art-wellbeing.eu/ 

Vodja: Asociatia Centrul Cultural Clujean (RO)
Partnerji: Umetnostna galerija Maribor (SI), Fondazione Bruno Kessler (IT), Palais des Beaux Arts (BE)

Vrednost projekta: 333.334 EUR (60 %)
Višina podpore EU: 200.000 EUR
Trajanje projekta: 1.oktober 2019–30. junij 2021

Exterior of the Maribor Art Gallery building in 2007. In the cellar of the historical building one can find the Satchmo Jazz_Club, Maribor. Foto: Damjan Švarc.

Cilj projekta Umetnost in dobro počutje je razvoj novih procesov, aktivnosti in povezav v partnerstvu med kulturnimi institucijami in deležniki na področjih zdravstva, znanosti in urbanega razvoja. Izzivov urbanega življenja in posledic pospešenega življenjskega tempa na fizično, čustveno in duševno zdravje se bomo lotili z inovativnimi pristopi, nagovorom novih publik in ozaveščanjem. Zanima nas potencial umetnosti kot generatorja dobrega počutja med posamezniki in znotraj skupnosti. Pri projektu sodelujejo trije partnerji s področja kulture in ena raziskovalna ustanova iz skupno štirih držav – Cluj Cultural Centre (Romunija), BOZAR – Centre for Fine Art (Belgija), UGM | Umetnostna galerija Maribor (Slovenija) in Fondazione Bruno Kessler (Italija).

Umetnostna galerija Maribor bo v okviru projekta izvedla delavnico za umetnike in znanstvenike v dialogu, umetniško rezidenco, produkcijo eksperimentalnega prostora za umetnost, telo in um ter pilotni projekt kulturnih napotnic v sodelovanju z lokalnimi ambulantami in bolnišnicami.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja