Europe United

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Društvo študentski kulturni center (ŠKUC) (partner) 
 
Galerija Škuc 
Vodja
(DE) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / Razpis Kultura 2000 za 2000-2002
Podpora EU
€ 105.050,00
Leto
2002 

Vodja projekta: Künstlerhaus Bethanien, Berlin (DE)
Soorganizatorji: Društvo ŠKUC, Ljubljana (SI), European Galleries Projektgesellschaft (DE), Fundacja Galerii Foksal (PL), MEO – Kortárs Művészeti Gyűjtemény Budapest (HU)
Finančna podpora EU: 105.050 EUR

Izvedba skupinske razstave s trinajstimi udeleženci iz štirih evropskih držav v Künstlerhaus Bethanien v Berlinu; štiri umetniške instalacije v javnem urbanem prostoru in vzpostavitev spletne evropske umetnostne revije.
ŠKUC je v projektu sodeloval z razstavo September Horse (kustosa: Barnabas Bencsik in Gregor Podnar). Izbor mednarodnih umetnikov z različnih področij – čeprav delno povezan z lokalnim kontekstom posameznega kustosa – odraža zaradi sprejetja perspektive Berlina drugačno videnje evropske umetnostne scene. Začetni koncept razstave je želel soočiti posamezne umetniške pozicije, ki so se lotevale bodisi samoreferencialnih, nerealnih referenc bodisi prizemljenih, v predmetnost usmerjenih odnosov. Razstava zato skuša (družbeno) kontekstualizacijo, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja služila kot edini merodajni dokaz za politično relevantnost, umestiti v estetsko formo, kjer se pozornost preusmeri na posamezna dela in subjektivni kontekst le-teh.

Več: www.september-horse.org

Kontakt: Alenka Gregorič
Društvo ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana
www.skuc.org
www.galerija.skuc-drustvo.si

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja