CEE Animation Forum 2020

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Dostop do trgov 2019
Podpora EU
75.000 EUR
Leto
2019 
Splet
https://www.ceeanimation.eu/pitching-competition/ 

CEE Animation forum (prej Višegrad Animation Forum) je najpomembnejše koprodukcijsko srečanje za področje animiranega filma v Srednji in Vzhodni Evropi. Upravlja ga konzorcij predstavnikov partnerjev iz petih držav: Slovenije, Češke, Slovaške, Poljske in Madžarske. Vodenje foruma je v letu 2018 prevzelo Društvo slovenskega animiranega filma – DSAF in za to uspešno – kot prvi slovenski vodja – že drugič pridobilo sredstva podprograma MEDIA v kategoriji dostopa do financ.

Gre za dogodek, na katerem producenti navezujejo stike tako med seboj kot s predstavniki predvajalcev iz regije srednje in vzhodne Evrope. Nove talente in njihovo ustvarjalnost predstavljajo evropskim producentom ter za projekte iščejo finančna sredstva in distributerje. Program obsega predstavitve projektov ter druge predstavitve, razprave, individualna poslovna srečanja in filmske projekcije. Forum bo med 5. in 8. majem 2020 potekal na novi lokaciji v Liberecu na Češkem. Več informacij tukaj.

Bistvena nadgradnja dogodka in prepričljiva projektna prijava osme edicije CEE Animation Foruma, ki bo potekala spomladi 2020, je v okviru letošnjega razpisa za dostop do trgov DSAF-u prinesla izvrstnih 88,5 od 100 točk. V izjemni konkurenci renomiranih in novih dogodkov je DSAF pridobil 75.000 EUR podpore podprograma MEDIA oz. kar 25 % zvišanje sredstev oz. (v primerjavi z lanskim razpisom). Projekt je vreden 215.720 EUR in evropska podpora pomeni 35 % delež v proračunu. Več informacij tukaj.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja