Krvno maščevanje/Gjakmarrja (The Business of Revenge)

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Vertigo zavod za kulturne dejavnosti (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Podpora za razvoj posameznih projektov 2015
Podpora EU
25.000 EUR
Leto
2015 
Splet
http://www.mfdb.eu/en/film-gjakmarrja__krvno_mascevanje_c87394 

Režijo in scenarij ustvarjalnega dokumentarca GJAKMARRJA – KRVNO MAŠČEVANJE, za katerega je podporo 25.000 EUR uspešno pridobil Danijel Hočevar za zavod Vertigo, podpisuje Marija Zidar.
Film je prva uradna koprodukcija med Slovenijo in Kosovom, ki v slogu dokumentarne triler drame raziskuje posledice brezvladja in brezzakonja v Albaniji: zgodba sledi dvema mediatorjema, ki v Albaniji posredujeta med družinami v krvnem maščevanju. 500 let stara albanska tradicija, ki je bila kodificirana v albanskem običajnem pravu, se je po padcu Hoxheve komunistične diktature obnovila, a v sprevrženi obliki. Koproducenti so Friendly Productions iz Ljubljane in kosovski Dera Film.

Režiserka Marija Zidar in producent Danijel Hočevar sta s projektom leta 2015 sodelovala na MEDIA delavnici za razvoj projektov BDC Discoveries. Med 101 prijavo iz celega sveta pa je bil njun projekt izbran med 8 (!) tistih, ki so leta 2018 dobili priložnost sodelovanja v priznanem MEDIA usposabljanju dok.incubator za dokumentarne projekte v zadnjih fazah postprodukcije.

Več: /media-podpora-za-dva-nova-filma-mladih-slovenskih-ustvarjalcev/

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja