Jazz Connective

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Zavod Druga godba Ljubljana (partner) 
Vodja
RESEAU (FR) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2018
Podpora EU
199.100 EUR
Leto
2018 
Splet
https://drugagodba.si/jazz-connective/ 
Foto: FB @jazzconnective.

Vodja: RESEAU (FR)
Partnerji: Druga godba (SI), Fundacja Wytwórnia (PL), Improvised Music Company Ltd (IE), New Vortex Jazz Club Ltd (UK), Performances Birmingham Ltd (UK), Vapaat äänet – Charles Gil (FI)

Vrednost projekta: 341.245 EUR
Višina podpore EU: 199.100 EUR (58,35 %)
Trajanje projekta: 1. 6. 2018–31. 5. 2020

Jazz Connective je projekt sodelovanja med različnimi evropskimi organizacijami, porojen iz poglobljene analize jazza na inovativnem glasbenem področju. Številni umetniki in organizacije se danes soglasno odzivajo na novo vznikla vprašanja, v njihovih praksah odzvanjajo novi izzivi: pomanjkanje napredovanja, težavna karierna uveljavitev, odnos z ustanovami in odtujenost od občinstva. Verjamemo, da lahko evropski pristop pripomore k oblikovanju novih strategij za podporo te glasbene estetike in njene uveljavitve.

Z mednarodno mobilnostjo projekt Jazz Connective stremi k proizvajanju splošne refleksije na te spremembe in k promoviranju kulture, ki je obenem bolj inkluzivna in prodornejša v inovativnih gospodarskih modelih.

Namen projekta Jazz Connective je z raziskovanjem navedenih vprašanj na evropski ravni trajnostno okrepiti slovenske umetniške scene, ki združujejo organizatorje in producente jazzovskih dogodkov, glasbenike in profesionalce. Projekt, ki deluje s podporo Evropske unije v okviru programa Ustvarjalna Evropa – projekt sodelovanja, bo potekal v več stopnjah in v več evropskih mestih. Več in vir: Druga godba.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja