Podprti projekti

Seznam

Connecting Through Music with Maribor International Orchestra 2012 (MIO 2012)

Connecting Through Music with Maribor International Orchestra 2012 (MIO 2012) (Partner)

Connecting Through Music with Maribor International Orchestra 2012 (MIO 2012)

(Partner)

Vodja projekta: Kulturno društvo Glasbena Matica Ljubljana (SI)
Soorganizatorji: Kulturno umetniški Zavod Delavnica, Maribor (SI), Maclaurin Media LTD (UK), Národní Divadlo Brno/ National Theatre, Brno – Janáček Opera (CZ), Organisation for Cultural Collaboration Interkultura (MK), Udruženje građana BUM (Balkan Urban Movement) (RS)

Projekt Povezovanje z glasbo in Mednarodnim orkestrom Maribor 2012 (MIO2012) združuje dve področji: orkestrsko akademijo (orkestrsko izpopolnjevanje) in mojstrske tečaje (solistično in dirigentsko izpopolnjevanje). Mladim zagotavlja študij (tehniko, umetniški razvoj, refleksijo, sposobnosti za napredovanje) ter koncertiranje s priznanimi evropskimi umetniki in pedagogi v Evropi, ki z njimi delijo svoje znanje, dajejo najboljši zgled, se družijo in izmenjujejo mnoge izkušnje glede na svojo mednarodno kariero.

Projekt je zastavljen tako, da spodbuja interakcijo med solistom, dirigentom, vodij sekcij, koncertnim mojstrom in orkestrom, saj se obe področji ves čas prekrivata. Tak sistem ustvarja optimalne pogoje za mlade glasbenike, da lahko študirajo in sledijo različnim stopnjam procesa, vse od izobraževanja do nastopa in pripravljenosti izpostavljati se na profesionalnem nivoju, tako da jim projekt zagotavlja več kot lahko prejmejo v svojem lokalnem okolju.

Glasbeniki iz različnih držav se bodo vsako leto srečali v Mariboru. Prijava na MIO2012 in avdicije za mlade glasbenike (do 35. leta) bodo letno razpisane in promovirane v Evropi in izven. MIO2012 bo javnosti po Evropi in izven predstavljen na koncertih in avdio-video prenosih, ter s posnetki po končanem projektu.

Namen MIO2012 je izobraževati, promovirati, stimulirati in povezovati nadarjene glasbenike, da bi dosegli odličnost v novem kulturnem okolju in poudarjali kulturno raznolikost, ki spodbuja socialne spremembe.

Več: http://www.mio2012.com/


Aktualne projektne aktivnosti:

Orkestrska akademija 2011 >>>