ACT: Art, Climate, Transition / Umetnost, podnebje, tranzicija

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Zavod Bunker (partner) 
Vodja
Stichting Theater Rotterdam (NL) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2019
Podpora EU
2.000.000 EUR
Leto
2019 
Splet
https://artclimatetransition.eu/ 

Zavod Bunker vabi k obisku portala Branje pokrajine za zbiranje različnih praks in pristopov k opazovanju in opisovanju majhnega delčka pokrajine v parku Tivoli. Vsaka dva tedna bodo nekoga povabili, da obišče delček v Tivoliju in ga popiše ter priloži fotografijo opazovane pokrajine. Portal je odprt za vse, zato ste vabljeni, da svoje opise markiranega dela pokrajine parka Tivoli pošljete na naslov mnogovrstne.pokrajine@bunker.si.

Vodja: Stichting Theater Rotterdam (NL)
Partnerji: Zavod Bunker (SI), ARTSADMIN (UK), COAL (FR), Domino Udruge (HR), Fundacao Caixa Geral de Depositos-Culturgest (PT), KAAITHEATER VZW (BE), Kampnagel Internationale Kulturfabrik GmbH (DE), Latvijas Jauna Teatra Instituts (LV), LOKOMOTIVA – Centre for New initiatives in Arts and Culture (MK)

TRIPTIH::: ZA NARODOVO ZDRAVJE , zabavna monodrama
Avtorji predstave:
Režija: Brina Klampfer
Igra: Peter Frankl
Dramaturgija: Urša Majcen
Video in glasba: Vid Merlak
Foto: Nada Žgank

Vrednost projekta: 4.000.000 EUR (50 %)
Višina podpore EU: 2.000.000 EUR
Trajanje projekta: 1. 9. 2019–31. 8. 2023

Projekt ACT : Art, Climate, Transition (ACT) združuje prizorišča in festivale uprizoritvene umetnosti po Evropi, s ciljem podpreti umetniška dela, ki se dotikajo vzrokov in posledic klimatskih sprememb, ter s tem dvigniti osveščanje med umetniško srenjo in občinstvom, vzpodbuditi mobilnost umetnikov, spremeniti produkcijske prakse ter izzvati spremembe znotraj kulturnega sektorja in širše.

V okviru projekta raziskujemo nove načine produkcije in predstavljamo umetniška dela z minimalnim vplivom na okolje. ACT izhaja iz projekta Imagine2020, dviguje ozaveščenost za klimatsko krizo in predstavlja umetnost kot močnega načrtovalca mogoče prihodnosti. Zdaj je nuno potreben prav pravičen prehod: prehod, ki temelji na naši etnični ozaveščenosti in ekološkem razumevanju interakcije med različnimi vrstami, ljudmi in njihovimi političnimi in naravnimi okolji.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja