TRG – Transient Reality Generators (Generatorji prehodne resničnosti)

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Kulturno izobraževalno društvo KIBLA (partner) 
Vodja
FOAM (BE) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / RAZPIS ZA LETO 2004
Podpora EU
130.714 EUR
Leto
2004 
Splet
http://fo.am/trg/ 

Vodja projekta: FOAM – Foundation of Aperiodic Mesmerism (BE)
Soorganizatorji: Multimedijski center Kibla, Maribor (SI), Time’s Up (AT)
Pridruženi partnerji: Laboratorij za geometrijsko modeliranje in algoritme multimedije, FERI, Univerza v Mariboru (SI), Ljudmila, Ljubljana (SI), Pina, Koper (SI), Ars Electronica (AT), Beursschouwburg (BE), Interactive Institute of Sweden, Narrativity and Communication (SE), ISEA – Inter-Society for the Electronic Arts (SE), RIXC, Center for New Media Culture, Riga (LV), Roomade, Office for Contemporary Art (BE), LOOP (UK)
Finančna podpora EU: 130.714 EUR

kibla-trgAkronim projekta Transient Reality Generators je TRG in v mnogih vzhodno- in srednjeevropskih jezikih pomeni trg, kar lepo pristoji ideji skupnega javnega prostora.
Projekt se osredotoča na fenomen mešane resničnosti (Mixed Reality) – to so okolja, ki vsebujejo možna vzajemna delovanja oz. interakcije navidezne (virtualne) in fizične resničnosti – in raziskuje njene implikacije v kulturnih sferah. Mešana resničnost omogoča javnosti, da se potopi v multisenzualna (veččutilna), odzivajoča se medijska okolja, ki so zmožna reagirati in se razvijati, ko nanje vpliva človeška aktivnost. Sodelujoči zapustijo vlogo opazovalcev in postanejo ustvarjalci začasne avtonomne resničnosti.
Mednarodna ekipa umetnikov in tehnologov raziskuje meje te enkratne forme kreativnega izraza skozi integracijo samozadostnih sistemov medijev, materialov in struktur, ki jih dojemamo kot oddaljeno polje resničnosti, zaobjeto v fizičnih objektih in arhitekturi. Projekt preverja potencialno razširitev vizualnih umetnosti v polje sinestetske izkušenjske oblike mešane resničnosti, v kateri umetniška dela postanejo vseobsegajoči umetniški svetovi. Več.

Kontakt: Peter Tomaž Dobrila, Dejan Pestotnik, Aleksandra Kostič
Multimedijski center Kibla, Ul. Kneza Koclja 9, 2000 Maribor

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja