Visegrad Animation Forum

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) (partner) 
Vodja
Asociace Animovaneho Filmu (Češka republika) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Podpora za dostop do trgov 2016
Podpora EU
52.000 EUR
Leto
2016 
Splet
http://visegradanimation.com/ 

Podpora Ustvarjalne Evrope – MEDIE za dostop do trgov (Access to Markets) je namenjena organizatorjem tržnic in pitching forumov za prodajno predstavljanje avdiovizualnih del, koprodukcijskih sestankov ter spletnih orodij in baz podatkov za strokovnjake iz AV industrije.
V letošnjem letu ter letu 2014 se je med soorganizatorje evropskih pobud za dostop do trgov uspelo uvrstiti Društvu slovenskega animiranega filma (D’SAF!), ki je partner v koprodukcijskem dogodku Visegrad Animation Forum.

Visegrad Animation Forum (VAF) predstavlja ‘platformo za dostop do trga’. Poskuša privabiti nove partnerje, producente, distributerje in akterje s področja radia in televizije ter najti poti za financiranje kratkih, animiranih filmov in TV serij.
Prizadeva si za povečanje strokovnih izkušenj in predstaviti sposobnosti filmskih ustvarjalcev in producenter ter izboljšati kakovst vsebine in vizualne podobe projektov.
Pomemben cilj, ki ga zasleduje VAF je tudi kako izboljšati praktične sposobnosti avtorjev ter producentov animiranega filma in poiskati ter ponuditi povezave med filmskimi strokovnjaki ter producenti in distributerji, ki prihajajo iz različnih držav.

(Znesek podpore, ki je naveden v objavi, predstavlja delež podpore, ki ga je Evropska komisija namenila celotnemu projektu.) 

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja