Noben glas (Neither Voice)

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Temporama (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Podpora za posamezne projekte 2020
Podpora EU
30.000 EUR
Leto
2020 
Splet
https://www.temporama.si/2020/11/neither-voice-receives-project-development-funding/ 

Žanr: celovečerni igrani prvenec
Režiserka: Ester Ivakič
Soscenaristka: Nika Jurman
Producenta: Andraž in Jerca Jerič
Države koprodukcije: Slovenija, Hrvaška, Srbija
Število točk: 85 (prag: 85/100 za igrane filme)

Zgodba: Desetletna Ida skuša najti ravnotežje med šolo, pevskim zborom, razpadajočo družino in odraščanjem na prekmurskem podeželju v Jugoslaviji 70. let. Ko izve za očetovo afero, se z mamo odpravi na poletne počitnice k teti v Srbijo, kjer odkrije posledice neizogibne spremembe in se nauči puščati stvari za sabo.

Ocena neodvisnih evropskih ocenjevalcev Izvajalske agencije EACEA, na podlagi katerih je bila  dodeljena podpora za razvoj filma (izbor):
Projektu uspe ohraniti videz in občutek izvirnega literarnega dela v sodobni zgodbi o desetletni deklici, ki se sooča z izgubo in prijateljstvom v odraslem svetu. Njen pogled v filmu prevladuje in mu daje izjemno privlačnost in kakovost, ter obljublja močan prvenec z obetavnim dramskim in ustvarjalnim potencialom. /…/
Distribucijska in prodajna strategija filma temeljita na prijaviteljevih izkušnjah s prejšnjim filmom in sta artikulirani in realni. Strategije slonijo na privlačnosti zgodbe v sosednjih državah, magičnost in feministični elementi pa so prav tako močna prodajna argumenta za platforme videa na zahtevo in mednarodno prodajo v daljših ozemljih.

Izjava producenta (oz. celotne ekipe): Z ekipo smo seveda zelo veseli podpore Ustvarjalne Evrope – programa MEDIA, ki je poleg pred kratkim prejete podpore razvoju projekta s strani Slovenskega filmskega centra še dodatna potrditev, da ves trud in trdo delo, ki ju zadnja tri leta vlagamo v projekt “Noben glas”, nista zaman in da ustvarjamo celovečerni film, ki bo privabljal publiko širom Evrope. Sploh v teh časih, ki so za prihodnost slovenskega filma zelo negotovi, je vsaka taka vzpodbuda še posebej dobrodošla in komaj čakamo, da z delom na razvoju čimprej začnemo.

Drugo: Film je bil razvit na MEDIA podprti delavnici Midpoint 2020.

Projekti s področja