Europe City – Mesto Evropa

Področje
Arhitektura, oblikovanje in uporabne umetnosti 
Producent
Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) (partner) 
Vodja
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Casa de Caritat (ES) 
Razpis
Kultura (2007-2013) / Razpis za leto 2013 za Sklop 1.1 (Projekti večletnega sodelovanja) in Sklop 1.2.1 (Projekti sodelovanja)
Podpora EU
200.000 EUR
Leto
2013 

Vodja projekta: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Casa de Caritat (ES)
Partnerji: Museum of Architecture and Design (SI), Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö (FI), The Architecture Foundation (UK), The Architecture Foundation (UK)

Z otvoritvijo razstave v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani (27. sept. – 24. nov. 2013) se pričenja sodelovanje Centra za sodobno kulturo iz Barcelone, Arhitekturne fundacije iz Londona, Muzeja finske arhitekture iz Helsinkov in Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v projektu Mesto Evropa, ki je prejel podporo programa EU Kultura (projekti sodelovanja – sklop 1.2.1 za leto 2013).

Arhitekturne ustanove so se odločile, da združijo znanje in skupaj prevzamejo izziv raziskovanja, delijo izkušnje in omogočijo diskusije o izzivih javnega prostora v Evropi. Projekt Mesto Evropa bo vključeval različne dejavnosti od priprave nove skupne razstave z naslovom Europe City: Lessons from the European Prize for Urban Public Space, serije javnih debat, konferenc in delavnic in raziskav do izdaje publikacij in utrditve evropske spletne mreže projekta.

Trajanje projekta: 1. 9. 2013–31. 8. 2015

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja