Višegrad Animation Forum (VAF) 2018

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) (partner) 
Vodja
Asociace Animovaneho Filmu (CZ) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Dostop do trgov 2017
Podpora EU
52.000 EUR
Leto
2017 
Splet
https://www.visegradanimation.com/ 

Podpora Ustvarjalne Evrope – MEDIA za dostop do trgov (Access to Markets) je namenjena organizatorjem tržnic in pitching forumov za prodajno predstavljanje avdiovizualnih (AV) del, koprodukcijskih sestankov ter spletnih orodij in baz podatkov za strokovnjake iz AV industrije.
Med soorganizatorje evropskih pobud za dostop do trgov se je tudi letos uspelo uvrstiti Društvu slovenskega animiranega filma (D’SAF!), ki je partner v koprodukcijskem dogodku Višegrad Animation Forum (VAF).

VAF predstavlja »platformo za dostop do trga«. Poskuša privabiti nove partnerje, producente, distributerje in akterje s področja radia in televizije ter najti poti za financiranje kratkih, animiranih filmov in TV serij. Prizadeva si za povečanje strokovnih izkušenj in predstaviti sposobnosti filmskih ustvarjalcev in producentov ter izboljšati kakovost vsebine in vizualne podobe projektov.
Pomemben cilj, ki ga zasleduje VAF, je tudi izboljšati praktične sposobnosti avtorjev ter producentov animiranega filma in poiskati ter ponuditi povezave med filmskimi strokovnjaki ter producenti in distributerji, ki prihajajo iz različnih držav.

VAF 2018 je potekal med 2. in 4. majem v okviru mednarodnega festivala animiranega filma Anifest v češkem Třeboňu. V organizaciji DSAF se ga je udeležila številna delegacija predstavnikov slovenskega animiranega filma.

*Znesek podpore, ki je naveden v objavi, predstavlja delež podpore, ki ga je Evropska komisija namenila celotnemu projektu.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja