25th International Biennial of Graphic Arts (25. Mednarodni grafični bienale)

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Mednarodni grafični likovni center (vodja) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / RAZPIS 2003
Podpora EU
€ 43.000,00
Leto
2003 

Vodja projekta: Mednarodni grafični likovni center, Ljubljana (SI)
Soorganizatorji:
Casino Luxembourg – Forum d’art contemporain (LUX), Vilnius Graphic Art Center (LT)
Finančna podpora EU: 43.000 EUR

25. mednarodni grafični bienale (kustos Christophe Cherix), ki je potekal od 10. junija do 28. septembra 2003, je obsegal skupinsko razstavo, zgodovinski pregled mednarodnih grafičnih bienalov, simpozij in virtualno predstavitev bienala.
Mednarodna grafična razstava je bila posvečena tiskanju in, v širšem smislu, multiplicirani podobi. Kombinacija knjig, grafik, plakatov in prostorskih projektov je postavljala gledalca v interakcijo s temi deli drugače, kakor je navadno na mednarodnih umetnostnih razstavah.
Zgodovinski pregled Mednarodnih grafičnih bienalov od leta 1955 do danes je obsegal izbor katalogov, knjig, plakatov, razglednic in drugih publikacij, ki so ponazorile petdesetletni jubilej Mednarodnega grafičnega bienala. Odnos med založnikom in umetnikom je bila tema simpozija Producenti, ki ga je zasnoval Lionel Bovier in na katerem so se predstavili povabljeni založniki in nekateri sodelujoči umetniki. Virtualna predstavitev 25. Mednarodnega grafičnega bienala s predavanjem v Luksemburgu in Vilni je nadomestila fizični prenos bienala v deželi soorganizatorki.

Kontakt: mag. Breda Škrjanec
Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Grad Tivoli, Pod turnom 3, 1000 Ljubljana
www.mglc-lj.si

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja