Podprti projekti

Seznam

Staragara Slate 22

Staragara Slate 22 (Vodja)

Staragara Slate 22

(Vodja)
Naslov: Deček Žanr: animacija Režiserka: Špela Čatež Scenarista: Grega Zorc, Špela Čatež Koproducenti: Staragara in Finta Film (Slovenija), MIYU Production (Francija), Adriatic Animation (Hrvaška)
Zgodba: Desetletni fant preskoči vajo pihalnega orkestra. Prijetno je presenečen, ko pride iz šole domov v prazno hišo, v kateri lahko uživa sam celo popoldne in večer. Uživa v tem, da mu nihče ne določa poteka dneva. Ko zazvoni zvonec, se prestraši. Gre k vratom z nožem v roki, le da odkrije, da je prišel policist, da mu sporoči neko tragično novico. Takojšnje spoznanje, da sta njegova starša umrla, fantu odžene v noč.
Naslov: Tina Žanr: Igrani Režiserka in scenaristka: Francesca Staasch Koproducenti: Staragara (Slovenija), Rosamont (Italija)
Zgodba: 12-letna deklica, ki rada počne fantovske stvari, obtiči na otoku dolgo po koncu praznične sezone, odkrije svet izobčencev in čudakov, ki postanejo njena izbrana družina. Ko stvari več nimajo smisla, se je bolje skriti v gnezdo ali razpreti krila in poskusiti poleteti?
Naslov: Zadnja klofuta Žanr: igrani Režiser: Matteo Oleotto Scenaristi: Salvato Redemola, Pier Paolo, Piclar Elli, Matteo Oleotto Koproducenti: Staragara (Slovenija), Staragara (Italija)
Zgodba: Dva brata imata velike sanje: preoblikovati njuno majhno barako ob gorskem jezeru v moderno hišo. Da bi to dosegla, se med božičnimi počitnicami odločita ugrabiti mačko. Ta štirinožni talec bo za vedno spremenil njihova življenja in življenja vseh prebivalcev podeželja.
Naslov: Krispan Žanr: Igrani celovečerni Režiser in scenarist: Matjaž Ivanišin Koproducenti: Focus Fox, I/O post
Zgodba: V igranem filmu Krispan, navdihnjenem z iskanjem čudežev v vsakdanjem, se skozi intimen prostor junakove navidezno preproste najstniške ljubezenske zgodbe riše širša družbena slika. Med zimo, ko Tomi pomaga svojemu stricu pri prodaji božičnih dreves na Madžarskem, opazuje tuje okolje in ljudi, medtem ko se v svojem domačem mestu odvija niz dogodkov, ki prepletajo življenja Barbare, Luke in njega samega.
Naslov: Laibach Alamut Žanr: dokumentarni film Režiser: Sašo Podgoršek Scenarist: Blaž Kutin Koproducenti: VFS Film
Zgodba: Laibach, vplivna slovenska glasbena in multimedijska skupina, načrtuje premiero nove simfonične skladbe z naslovom 'Alamut' v sodelovanju z iranskimi skladatelji in Teheranskim simfoničnim orkestrom, navdihnjeno z romanom slovenskega avtorja Vladimirja Bartola.
Naslov: Nihče ni nikoli gledal slončkov kot ti Žanr: Kratki dokumentarni film Režiserka in scenaristka: Sandra Jovanovska Koproducenti: TBD
Zgodba: Intimni vpogled v zgodnje materinstvo razkriva korenine življenja, dojeto iz vidika dveh posameznikov, ki sta nekoč bila eno. Neželeni igrački na igrišču tvorita sinergijsko vez z naravo. Rodovitna zemlja rojeva semena, rastline in majhne pisane predmete. Dojenček potuje v oddaljene svetove v materinem trebuhu, medtem ko kompost v vrtu poje uspavanko. Nosečnica ni sramežljiva in pokaže svoj vedno večji trebuh. Toda sramežljivo razkrije polaroidno fotografijo svojega dojenčka, poškropljeno s mlekom iz prsi. Narava v fotografiji ustvari majhne mikrokozme organizmov, da olajša njeno samopodobo. Zemlja se prebuja s vsemi mamami na svetu in skupaj gradijo kmetijo.