Zgodovina ljubezni (History of Love)

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Mono O, zavod za kulturo in izobraževanje (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Razvoj posameznih projektov 2016
Podpora EU
30.000 EUR
Leto
2016 
Splet
https://monoo.si/index.php/portfolio-item/history-of-love-zgodovina-ljubezni/ 

Žanr: celovečerni igrani film
Režiser: Sonja Prosenc
Scenaristka: Sonja Prosenc
Producent: Rok Sečen
Države koprodukcije: Slovenija, Italija, Norveška

Igrani film Zgodovina ljubezni, za katerega je Mono O pridobil 30.000 EUR MEDIA podpore, govori o dekletu, ki po materini smrti odkrije njeno skrivnost in se potopi v svet, ki je popolnoma drugačen od tega, ki ga je vajena. Skozi intimno zgodbo film problematizira stanje družbe; emocionalno odtujenost, nihilizem, nasilje.

Producenta Rok Sečen in Sonja Prosenc, ki sestavljata Mono O skupaj z direktorjem fotografije Mitjem Ličnom, sta ob prejeti podpori izrazila zadovoljstvo: “Zgodovina ljubezni je prvi projekt, s katerim smo se prijavili na MEDIA razpis Ustvarjalne Evrope za razvoj projektov, tako da smo še bolj veseli pridobljene podpore in obrazložitve, ki je potrditev, da smo s projektom na pravi poti, in nam bo pomagala dobro do konca speljati fazo razvoja.”

Produkcijska hiša Mono O, je za Zgodovino ljubezni poleg sredstev podprograma MEDIA za razvoj prejela tudi drugo mednarodno razvojno podporo, tj. sredstva sklada RE-ACT, štipendijo usposabljanja EAVE, predstavljanje na koprodukcijskem forumu WEMW 2016, sredstva slovenskega in norveškega filmskega inštituta ter podporo sklada Zefyr Media Fund Stavanger in nagradi Film London in New Cinema Network Espresso.

Samo dan po začetku snemanja Zgodovine ljubezni je junija 2017 ekipo razveselila tudi odlična novica, da je projekt uspešno pridobil tudi produkcijsko finančno podporo sklada Eurimages Sveta Evrope.

Projekti s področja