29. Ljubljanski mednarodni filmski festival (LIFFe)

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Cankarjev dom, kulturni in kongresni center (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Filmski festivali 2018
Podpora EU
46.000 EUR
Leto
2018 
Splet
https://www.liffe.si/index.php/sl/ 

Liffe, največji slovenski filmski festival, primerljiv z večjimi evropskimi filmskimi festivali, v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Locarno, Benetke idr.). V bogatem spremljevalnem programu postreže pogovore s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice. Liffe poteka na številnih festivalskih prizoriščih v Ljubljani: v Linhartovi in Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, Kinodvoru, Kinu Bežigrad, Kinu Komuna in Slovenski kinoteki ter v Mariboru, Celju in Novem mestu. Liffe vsako leto v kinodvorane privabi med 40.000 in 50.000 ljubiteljev dobrega filma ter tistih, ki želijo spoznati in spremljati svetovno filmsko dogajanje.

29. LIFFe v številkah 
Na Liffu je bilo na ogled 97 celovečernih in 15 kratkih filmov iz 52 držav. Prikazani so bili na 291 projekcijah, od tega 24 v Mariboru, 8 v Celju in 5 v Novem mestu.
Izdanih je bilo več kot 43.000 vstopnic. V vseh 29. letih smo našteli okoli 945.000 izdanih vstopnic. 43 projekcij je bilo razprodanih.
Festival je obiskalo 45 gostov, filmskih ustvarjalcev in članov žirij, iz držav: Avstrija, Belorusija, Bolgarija, Brazilija, Češka, Čile, Danska, Francija, Grčija, Gruzija, Latvija, Makedonija, Nemčija, Paragvaj, Poljska, Rusija, Slovenija, Srbija, Turčija. Po projekcijah filmov je bilo 39 pogovorov s filmskimi ustvarjalci.
Med Liffom so obiskovalci v festivalskem središču Cankarjevega doma pojedli tono jabolk.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja