LINA – Learn, Interact, and Network in Architecture

Področje
Arhitektura, oblikovanje in uporabne umetnosti 
Producent
Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2021–2027) – KULTURA / Evropske platforme 2021
Podpora EU
2.100.000 EUR
Leto
2021 
Splet
https://lina.community/ 

Vodja platforme: Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani (SI)
Člani platforme:

Podpora EU: 2.100.000 EUR
Trajanje projekta: 36 mesecev

ODPRT POZIV do 12. septembra 2022 / Call for Projects: K prijavi so vabljeni arhitekti, krajinski arhitekti, urbanisti, oblikovalci, inženirji, raziskovalci, umetniki, kustosi in drugi ustvarjalni strokovnjaki na začetku svoje kariere. Kandidati morajo biti iz držav EU ali držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa.
Avtorji izbranih projektov bodo svoje delo predstavili na konferenci LINA v Ljubljani, 21. in 22. oktobra 2022. Platforma bo krila potne stroške po Evropi in stroške nastanitve idr.

Ljubljanska Fakulteta za arhitekturo koordinira novo evropsko arhitekturno platformo LINA, ki bo nasledila platformo Future Architecture. Projekt je namenjen podpori mladih strokovnjakov, povezuje pa 28 evropskih in sredozemskih organizacij.

Cilj platforme bo mobilizirati evropski arhitekturni sektor za čiste, krožne in trajnostne arhitekturne projekte v povezavi z novim evropskim Bauhausom. Prizadevanja za spopadanje s podnebnimi in okoljskimi izzivi na področju arhitekture bo povezala v evropskem programu raziskav, delavnic, arhitekturnih razstav, konferenc in založniških projektov. Podprla bo ideje, ki prinašajo estetske, trajnostne in vključujoče elemente sprememb, potrebnih za uresničitev Evropskega zelenega dogovora.

V platformi bodo sodelovali osem evropskih bienalov, trienalov in festivalov, trije muzeji, dve galeriji, tri fundacije, štiri raziskovalne mreže in laboratoriji, dve založbi in šest univerz iz 23 držav.

Spremljajte platformo LINA na FB @lina.community

V branje priporočamo MMC RTV: Ljubljanska Fakulteta za arhitekturo je postala koordinator arhitekturne platforme LINA

Projekti s področja