Inventura (Inventory)

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Zavod December (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Podpora za posamezne projekte 2018
Podpora EU
30.000 EUR
Leto
2018 

Žanr: igrani film (triler z elementi črne komedije)
Režiser: Darko Sinko
Direktor fotografije: Marko Brdar
Scenograf: Robert Černelč
Producenta: Lija Pogačnik in Vlade Bulajić
Države koprodukcije: Slovenija, Hrvaška
Število točk: 78 (prag: 80 za igrani film, 77 za države nizke AV zmogljivosti)

Zgodba: Boris Zupančič je, kot rečemo, običajen človek. A nekega dne po večerji, ko bere v svoji sobi, nekdo skozi okno strelja nanj. Pride policija, začne se preiskava pod vodstvom kriminalista Andreja.
Izkaže se, da Boris nima nobenih sovražnikov in ni v sporu z nikomer. Ni nobenih osumljencev – Boris zdi se popolnoma nezanimiv človek za odstrel. Zdi se, da je šlo za nekakšno naključje, zato policija čez čas preiskavo ustavi.
A Boris se s tem ne more sprijazniti, dvom ga črviči in začne raziskovati sam. Pri iskanju potencialnih storilcev pa se pred nami odvije tragikomedija človeka, ki odkrije, da ga sovraži več ljudi, kot si je lahko predstavljal in da so njegove predstave o lastnem življenju le iluzija.

Lija Pogačnik, producentka: »Podpora Ustvarjalne Evrope – MEDIA za razvoj prvenca tako režiserju kot producentoma zelo veliko pomeni, veseli smo in upamo, da bomo upravičili to zaupanje

Del utemeljitve ocene neodvisnih ocenjevalcev: »Ta eksistencialna komedija, ki spominja na preprostost in globino nekaterih zgodb Čehova z jasno premiso in zapletenim podtekstom, ima močan dramski in umetniški potencial. Scenarij je dobro strukturiran in ima zelo učinkovite komične elemente. Protagonist je zaokrožen in realen. Zgodba je dobro zasnovana in dobro odraža protagonista in njegov notranji svet. Je univerzalna in bo zlahka prehajala meje. Projekt ima močan festivalski potencial in lahko nagovori nišno publiko umetniških filmov /…/«

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja