Cinemini Europe

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Javni zavod Kinodvor (partner) 
Vodja
Stichting Film Instituut Nederland (Nizozemska) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Filmsko izobraževanje 2018
Podpora EU
251.844,00 EUR
Leto
2018 
Splet
https://www.kinodvor.org/kinodvor-partner-podprtem-projektu-cinemini-europe/ 

Osrednji namen projekta Cinemini Europe je razvoj specifičnih programov filmske vzgoje za najmlajše gledalce med 3. in 6. letom starosti. Predšolski otroci so danes močno izpostavljeni filmskim in drugim avdiovizualnim vsebinam, posebnih pedagoških pristopov pa za to starost še ni razvitih.

Vodja projekta je Nizozemski filmski inštitut EYE (Stichting Film Instituut Nederland). Slovenski partner je javni zavod Kinodvor, v njem pa sodelujejo še Nemški filmski inštitut iz Frankfurta, nizozemski filmski festival za najmlajše Stichting Taartrovers ter Avstrijski filmski inštitut z Dunaja.

Projekt je zasnovan v treh fazah: razvoj vsebin, testiranje in evalvacija razvitih vsebin, ob zaključku projekta pa bo velikega pomena tudi delitev izkušenj in znanj z drugimi izvajalci programov filmske vzgoje v Evropi. Partnerji projekta bodo do oktobra 2020 s sredstvi programa Ustvarjalna Evropa MEDIA raziskovali in predstavili vrsto filmskih in pedagoških vsebin, s katerimi se lahko filmska umetnost približa najmlajšim gledalcem od 3. do 6. leta starosti. Pripravili bodo skupen raznovrsten izbor kakovostnih filmov za najmlajše, s poudarkom na filmskih klasikah in sodobnem abstraktnem, eksperimentalnem filmu. Programe kratkih filmov bodo pospremili z ustvarjalno igro z instalacijami, pogovori, delavnicami ter učnimi načrti, oziroma pedagoškimi gradivi tako za odrasle kot tudi gradivi neposredno za otroke. K sodelovanju in evalvaciji bodo povabili tako družine in vrtce kot tudi strokovnjake s področij filmske vzgoje in evalvacije programov.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja