Re_public:art

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Društvo študentski kulturni center (ŠKUC) (partner) 
 
Galerija Škuc 
Vodja
(AT) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / Razpis Kultura 2000 za 2000-2002
Podpora EU
€ 888.006,00
Leto
2002 
Splet
http://www.republicart.net/ 

Vodja projekta: Europäisches Institut für Progressive Kulturpolitik (AT)
Soorganizatorji: Društvo ŠKUC, Ljubljana (SI), Goldsmiths College – University of London (UK), Kunstraum Uni Lüneburg (DE), Latvijas Laikmetigas Makslas Centrs (LV)
Pridruženi partnerji: Art Bureau Open (LV), Castlemilk Environment Trust (UK), Centre d’Art Passerelle (FR), Hochschule der Künste Berlin (DE), IG Kultur Österreich (AT), Istituto Italiano per i Studi Filosofici (IT), Kokerei Zollverein (DE), Kunsthalle Wien (AT), Musee d’art Moderne de la Ville de Paris (FR), OK Centrum für Gegenwartkunst (AT), RIXC The Center for New Media Culture (LV)
Finančna podpora EU: 888.006 EUR

Projekt Re_public:art je bil razdeljen v tri sklope:
(1) Organisational forms (nov. 2002–jan. 2003) je estetska špekulacija o možnostih skupnega ciljno orientiranega delovanja. Koncept razstave sta pripravila Roger M. Buergel in Ruth Noack ob pomoči Peie Aguirreja in Leire Vergare.
(2) V okviru tematske instalacije Alternative Economics, Alternative Societies (okt.–nov. 2003), katere koordinator je bil Gregor Podnar v sodelovanju s Kunstraum der Universität Lüneburg, so bili predstavljeni različni koncepti, modeli in utopije alternativnih gospodarstev in družb. Razstavni projekt, ki se je z leti širil s predstavljanjem drugih gospodarskih in družbenih konceptov, se je razvil v celoto, ki spodbuja k razmisleku o družbenih alternativah in možnostih ukrepanja. Izvedba instalacije je zamišljena kot niz razstav, ki se redno bogatijo z novimi video projekcijami.
(3) V letu 2004 je bila organizirana serija konferenc in simpozijev na Dunaju, v Linzu, Ljubljani, Londonu, Lüneburgu in Rigi. Ljubljanska konferenca z naslovom Javno vs. Zasebno. Kulturnopolitične strategije in umetnostni trg v Srednji in Jugovzhodni Evropi je iz vprašanja o skupnih simbolnih in finančnih tržiščih poskušala razviti možnost za kontinuirano sodelovanje na področju umetnostnih institucij, refleksije in umetnostnega trga. Kulturnopolitični vidiki razvoja mest in mestnih konceptov sodobne umetnosti so bili v ospredju razmišljanj. Konferenca se je lotila tudi napetega odnosa med nacionalno naravnanimi državnimi kulturnimi politikami in možnostmi, ki jih prinaša konkurenčni zasebni sektor. Pri tem se je porajalo vprašanje o pomenu, ki ga ima članstvo oz. nečlanstvo držav te regije v Evropski uniji.

Več: www.republicart.net

Kontakt: Alenka Gregorič
Društvo ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana
www.skuc.org, www.galerija.skuc-drustvo.si

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja