Podprti projekti

Seznam

Focus on art and science in the performing arts: European Contemporary Production

Focus on art and science in the performing arts: European Contemporary Production (Partner)

Focus on art and science in the performing arts: European Contemporary Production

(Partner)

V sklopu platforme ŠIFT TEATER II in v organizaciji Muzeum Ljubljana potekajo prireditve mednarodnega projekta Fokus na znanosti in umetnosti v uprizoritvenih umetnostih v Ljubljani v sodelovanju z Bunker Ljubljana (SMEEL).

Fokus na umetnosti znanosti in v uprizoritvenih umetnostih je projekt o ustvarjanju in razširjanju sodobnih uprizoritvenih umetnosti na področju koreografije, gledališča in umetnosti. Več informacij: CCP Slovenia

Program dogodkov:

PREMIK #1. RDEČI BES
15. maj 2011, ob 20.00, Stara mestna elektrarna-Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana

Rdeči Bes bi bil lahko zgodba edinega preživelega, tragedija posameznika, ki postane usoda celotnega naroda. Tako kot v Evripidovih Trojankah, ki so bile eden od virov za performans, usodo celotne civilizacije gledamo skozi oči ženske. Ženske, ki je izgubila vse, kar je imela, je bila prisiljena oditi iz kraja, ki ga je nekoč imela za dom, in ki se znajde na prazni obali, kjer se bori, da bi spet vstala. Ženske, ki bi se potem lahko dvignila in bi uničevala. In tudi bo. (Vir: Muzeum)


Foto: Luigi Angelucci

Prezentacija knjige Prometej
16. maj 2011, ob 20.00, Atrij ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana

ZGOLJ INTONACIJA
17. maj 2011, ob 20.00, Stara mestna elektrarna-Elektro Ljubljana

V središču zgodbe sta dve usodi: usoda naprave in usoda osebe. Še vedno obstajajo telo in gibi, zaradi katerih je oblika nezaznavna. Telo-ženska je nastajanje-skrivnost, z nedolžnostjo in natančnostjo ničesar ne skriva, celo za ceno strašnih malenkosti.
Delo Zgolj intonacija je treba dešifrirati. Pianist, ki ne igra, ustvarja zvoke s tem, da ne igra, muzikaličnost pa se širi po celem telesu, kolikor ne oddaja glasbe.
Zgolj intonacija je zvok-telo. Oddaljimo se od melodične horizontalnosti in se bližamo harmoniji in dolgim tišinam: vertikalnost glissanda jakosti in pogostnosti, kratko zaporedje z ritmom, ki je prekinjen, kadar sproži telo-zvok, brez dodatkov in protez.
(Vir: Muzem)


Foto: Lorenzo Bazzocchi

Vabljeni!


Projekt Fokus na umetnostni in znanosti je podprt v okviru programa Kultura (2007-2013) na razpisu za projekte sodelovanja v letu 2009.