Bauhaus – Networking Ideas and Practice

Področje
Interdisciplinarni projekti 
Producent
Loški muzej Škofja Loka (partner) 
Vodja
(HR) 
Razpis
Kultura (2007-2013) / Razpis za leto 2013 za Sklop 1.1 (Projekti večletnega sodelovanja) in Sklop 1.2.1 (Projekti sodelovanja)
Podpora EU
€ 128.000,00
Leto
2013 
Splet
http://www.baunet-info.com/ 

Projekt Bauhaus – mreženje idej in praks (Bauhaus – Networking Ideas and Practice) je mednarodni raziskovalni in razstavni projekt štirih evropskih držav: Hrvaške, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.
Cilj projekta BauNet je temeljito raziskati in predstaviti aktivnosti in medsebojne povezave med umetniki jugovzhodne Evrope, ki so se šolali na priznani mednarodni šoli za arhitekturo, oblikovanje in vizualno umetnost – Bauhaus in njihov vpliv na umetniške prakse v petdesetih letih 20. stoletja v jugovzhodni Evropi ter zapuščino avantgardnih gibanj.

Spletna stran projekta: www.baunet-info.com

Vodja projekta:
Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb (HR)

Soorganizatorji:
– Universalmuseum Joanneum, Gradec (AT)
– Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo (BiH)
Loški muzej, Škofja Loka (SI)

Rezultati razpisa za projekte sodelovanja za leto 2013.


Loški muzej vas v četrtek, 24. aprila 2014, ob 10. uri vabi na mednarodni simpozij »Avgust Černigoj in dediščina eksperimentalnih praks«, in sicer v okviru mednarodnega projekta »Bauhaus – mreženje idej in praks«. Več >>>


Objavljeno: 22. april 2014.

Foto: Avgust Černigoj (1898 Trst – 1985 Sežana, levo s pipo) v Škofji Loki, med leti 1972-74, foto: Peter Pipp, zasebni arhiv.

Projekti s področja