Small Size – Majhni koraki – evropska mreža za širitev in razvoj uprizoritvenih umetnosti za najmlajše

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Lutkovno gledališče Ljubljana (partner) 
Vodja
(IT) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / RAZPIS 2005 (Akcija 1 & Akcija 2)
Podpora EU
€ 146.500,00
Leto
2005 
Splet
http://www.smallsize.org/ 

Vodja projekta: La Baracca S.C.A.R.L, Bologna (IT)
Soorganizatorji: Acción Educativa, Madrid (ES), GOML – Gledališče za otroke in mlade, Ljubljana (SI), Théâtre de la Guimbarde, Charleroi (BE)

Evropska mreža gledališč Small Size (Majhni koraki) se posveča razvoju dramske umetnosti za otroke, si prizadeva za izmenjavo strokovnih znanj in izkušenj, razvija projekte ter spodbuja dejavnosti za otroke na področju uprizoritvenih umetnosti.
Projektne aktivnosti so vključevale izobraževalne delavnice, seminarje, javne predstavitve, postavitev spletne strani (http://www.smallsize.org) in predstave, za otroke do 6 leta starosti. Gledališče za otroke in mlade Ljubljana (GOML), edino profesionalno gledališče za otroke v Sloveniji, je v okviru projekta sodelovalo s festivalom Zlata paličica. Festival sestavljata tekmovalni program gledaliških predstav za otroke in mlade, za katerega selektor izbere premierne uprizoritve iz dveletne produkcije poklicnih gledališč in gledaliških skupin ali posameznikov, ter spremljevalni program, v katerega so vključene predstave iz mednarodne produkcije in festivalov. V okviru t. i. Small Size produkcije je GOML sodelovalo s predstavo Kakor napravi stari je zmeraj prav, namenjene otrokom od 1. do 6. leta starosti.

Več: http://www.smallsize.org, http://www.smallsize.org/dl/6.pdf

Kontakt: Iztok Valič
Gledališče za otroke in mlade, Zaloška 61, 1000 Ljubljana
http://www.goml.si/

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja