CEE Animation Forum 2021

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Dostop do trgov 2020
Podpora EU
92.000 EUR
Leto
2020 
Splet
https://www.ceeanimation.eu/pitching-competition/ 

CEE Animation Forum, ki deluje znotraj širše platforme CEE Animation, je najpomembnejše koprodukcijsko srečanje za področje animiranega filma v Srednji in Vzhodni Evropi. Upravlja ga konzorcij predstavnikov partnerjev iz petih držav: Slovenije, Češke, Slovaške, Poljske in Madžarske, pod vodstvom Društva slovenskega animiranega filma – DSAF. V kategoriji dostopa do financ DSAF s projektom CEE Animation Forum zadnja leta kot vodja izjemno uspešno pridobiva sredstva Ustvarjalne Evrope (2020: 92.000 EUR, 2019: 75.000 EUR, 2018: 62.000 EUR).

CEE Animation Forum je tridnevni koprodukcijski dogodek namenjen spodbujanju koprodukcij in navezovanju stikov med producenti kot tudi predstavniki financerjev in oblikovalcev politik iz Srednje in Vzhodne Evrope. Poseben poudarek je na predstavljanju novih talentov iz regije evropski animacijski panogi ter iskanju finančnih sredstev in priložnosti za distribucijo. Dogodek vključuje pitching (prodajne predstavitve) projektov ter predavanja, razprave, individualna poslovna srečanja in filmske projekcije. Več informacij tukaj.

Projektna ideja devete edicije CEE Animation Foruma, ki bo potekala spomladi 2021, je v okviru letošnjega razpisa za dostop do trgov DSAF-u prinesla izvrstnih 89 od 100 točk. V izjemni konkurenci renomiranih in novih dogodkov je DSAF zahvaljujoč vsebinski nadgradnji individualnega mentorstva za mlade talente pridobil največ sredstev podprograma MEDIA do sedaj – 92.000 EUR. Projekt je vreden približno 250.000 EUR, MEDIA podpora pri tem krije 37 % delež proračuna. Več informacij tukaj.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja