Women on Women

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Mesto žensk, društvo za promocijo žensk v kulturi (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2019
Podpora EU
200.000 EUR
Leto
2019 
Splet
https://www.gendernet.info/en/womenonwomen/ 

Vodja: Mesto žensk (SI)
Partnerji: Outlandish Theatre Platform CLG (IE), Prostor rodne i medijske kulture K-ZONA (HR), Tiiiit! Inc. – Skopje (MK)

Vrednost projekta: 362.705 EUR (55,14 %)
Višina podpore EU: 200.000 EUR
Trajanje projekta: 1. september 2019–30. avgust 2021

Neustrašne ženske / Fierce Women, predstavitev projekta in igra s kartami / project presentation and card playing, Stara elektrarna, 6.10.2018
24. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk /24th International Festival of Contemporary Arts – City of Women

Women on Women (WoW) je dvoletni projekt sodelovanja štirih partnerjev, ki delujejo na presečišču umetnosti, feminizma in aktivizma. Gre za projekt žensk o ženskah, ki obravnava vprašanja enakosti spolov v raznoliki in večkulturni Evropi, skozi zgodovinsko in sodobno perspektivo in preizkuša nove modele solidarnosti in izmenjave znanj med različnimi skupnostmi žensk. Z ustvarjanjem pripovedi, ki lahko obogatijo našo družbo in se zoperstavijo naraščajočim težnjam nacionalističnih, neo-konzervativnih, rasističnih in patriarhalnih ideologij, ki cvetijo na naših ozemljih, projekt, z raziskovanjem feministične kulturne dediščine poudarja dosežke žensk v preteklosti in sedanjosti ter daje glas različnim skupnostim s pripovedovanjem manjkajočih ali izbrisanih zgodb.

Projekt WoW s kampanjo, mapiranjem, delavnicami, javnimi akcijami, odprtimi pozivi umetnicam, kolektivnimi umetniškimi projekti in z oblikovanjem umetniških programov, ki se zavedajo potrebe po medkulturni in medrasni zastopanosti in odločanju, spodbuja k aktivnemu delovanju pri potrjevanju vrednot, ki preprečujejo socialno izključenost in diskriminacijo.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja