Art.Ce.Mo: Artigianato dell’Arte Ceramica Moderna (Moderna lončarska obrt)

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Mestna občina Ljubljana (partner) 
Vodja
(IT) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / Razpis Kultura 2000 za 2000-2002
Podpora EU
€ 82.987,00
Leto
2002 

Vodja projekta: Comune di Pesaro (IT)
Soorganizatorji: Mestna občina Ljubljana (SI), Cultural Association Oponga, Municipality Kilkis (GR)
Pridruženi partnerji: Associazione “Amici della Ceramica” di Pesaro (IT), Centro Arti Visive “Pescheria” di Pesaro (IT), Istituto d’Arte “Mengaroni” di Pesaro (IT)
Finančna podpora EU: 82.987 EUR

Cilj projekta, ki izvira iz tradicije lončarstva v Pesaru in njegovega inovativnega razvoja v 20. stoletju, je pospeševanje mediteranske tradicije kot evropske kulturne dediščine za bodoče generacije. Razvoj omogočajo moderna komunikacijska sredstva in predvsem sodobne vizualne umetnosti, ki predstavlja jedro projekta. V projektu se prepletata tradicija in inovacija, ki skupaj rodita nove izrazne oblike. Namen projekta Art.Ce.Mo. je dokazati, da pomemben del evropske kulturne dediščine sloni na tradiciji lončarske obrti, in hkrati lončarsko umetnost prenoviti s pomočjo sodobnih vizualnih umetnosti.
Organizirana so bila mednarodna srečanja, ki so spodbudila izmenjavo mnenj in izkušenj med italijanskimi, grškimi in slovenskimi umetniki na področju lončarstva ter med lokalnimi akterji treh mest, ki so sodelovala pri izvedbi projekta. Na mednarodni delavnici so sodelovali lončarji skupaj z umetniki s področja sodobnih vizualnih umetnosti. Potujoča razstava lončarskih izdelkov šestih sodelujočih umetnikov – keramičarjev je obiskala Pesaro, Ljubljano in Kilkis. Izdelana je bila zgoščenka, video, spletna stran in katalog o dejavnostih in izdelkih, ki so nastali v okviru projekta.

Več: www.pesarosviluppo.it/artcemo

Kontakt: Vanja Rangus, Alenka Rebec
Mestna občina Ljubljana, Oddelek za gospodarske dejavnosti in turizem, Zarnikova 3, 1000 Ljubljana
www.ljubljana.si

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja