IMMEDIATE – Immersive Media Dance Integrating in Telematic Environments

Področje
Interdisciplinarni projekti 
Producent
Projekt Atol, Zavod za umetniško produkcijo, posredovanje in založništvo, Ljubljana (partner) 
Vodja
(CZ) 
Razpis
Kultura (2007-2013) / Program Kultura. Predobjava razpisa v okviru Sklopa 1 za leto 2007
Podpora EU
€ 184.092,23
Leto
2007 
Splet
http://www.immediate-project.eu/ 

Vodja projekta: CIANT (International Centre forArt and New Technologies), Praga (CZ)
Soorganizatorji: University of Leeds (UK), M2F Créations, Aix en Provance (FR), A4- Association for Contemporary Culture, Bratislava (SK), A-m-b-e-r – Beden-İşlemsel sanatlar Derneği, Istanbul (TR), Das Laboratory for Mixed Realities (LMR) in der Gesellschaft zur Foerderung künstlerischer Informatik (GFKI) e.V., Koeln (DE), Projekt Atol, Zavod za umetniško produkcijo, posredovanje in založništvo, Ljubljana (SI)

Finančna podpora EU: 184.092,23 EUR

Projekt IMMEDIATE – Immersive Media Dance Integrating in Telematic Environments se je vzpostavil že leta 2007. Projekt je namenjen spodbujanju kreativnosti in inovativnosti na stičišču sodobnega plesa in digitalne umetnosti. V sodelovanju s partnerji iz različnih kulturnih okolij je projekt osnovan kot raziskava novih možnosti plesnih performansov, v katerih nastopajo plesalci v konvergenci z virtualnimi plesalci v ambientu sestavljenem iz pomnoženih realnosti. Projekt je odlična podlaga za dolgoročno učenje ter primerjavo in integracijo različnih kulturnih implikacij sodobnega plesa in digitalnih umetnosti širom Evrope.
S pomočjo delavnic in gostovanj projekt IMMEDIATE omogoča mobilnost mladim koreografom, plesalcem ter umetnikom, delujočim v polju novih medijev, in strokovnjakom za nove tehnologije s ciljem spodbujanja kreativnosti, predstavitve in promocije plesnih predstav bodočnosti. Plesne predstave bodo postavile nove okvirje plesnih oblik v perspektivi tehnologij v razvoju, kakršni so digitalni prenosi v sočasnosti, tridimenzionalno snemanje in projekcija ter razvoj sistemsko podprtih mrežnih “inteligentnih odrov”, ki bodo obogatili izkušnjo zlitja plesa in virtualnih digitalnih tehnologij.
V letu 2008 je med 15. in 22. marcem potekla delavnica v Pragi, naslednja delavnica se je odvijala med 1. in 3. majem – ob postavitvi predstave SERATA ARTISTICA GIOVANILE koreografinje Maje Delak – v Ljubljani. 8. septembra se je v Koelnu odvila nova delavnica, ki ji sledila še predstavitev projekta na festivalu intermedijskih umetnosti v Istanbulu A-m-b-e-r in končna predstavitev v okvirju projekta Golem v Pragi aprila 2009.

Več: http://www.immediate-project.eu/

Kontakt: Marko Peljhan
Projekt Atol, Zavod za umetniško produkcijo, posredovanje in založništvo, Ulica Ane Ziherlove 2, 1000 Ljubljana

Na fotografiji: Delavnica v Bratislavi (Slovaška)                                              Na fotografiji: Delavnica v Kolnu (Nemčija)

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja