eLiT Literaturehouse Europe

Področje
Knjiga in prevodni projekti 
Producent
Beletrina, zavod za založniško dejavnost (partner) 
Vodja
Wachau Kultur Melk Gmbh (AT) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2014
Podpora EU
200.000 EUR
Leto
2014 
Splet
http://www.literaturhauseuropa.eu/en 

Partnerji projekta: Easterman Max (UK), Literaturhaus EV (DE), Université Paris III Sorbonne Nouvelle (FR), Europai Kulturalis Alapitvany Budapest (HU), NO Festival und Kino GmbH (AT), Beletrina (SI)

ELit-BeletrinaStičišče mreže je observatorij sodobne evropske literature, ki se posveča opazovanju, raziskovanju, objavljanju in razpravljanju o literarnem razvoju in novostih pri širjenju literature po Evropi. Observatorij je skupek evropskega literarnega delovanja, v njegovem središču je izmenjava med avtoricami in avtorji ter strokovnjakinjami in strokovnjaki na področju literature. Avtorjem omogoča predstavitev svojega dela na drugih jezikovnih območjih in spoznavanje novih možnosti objavljanja in založništva ter komuniciranja z digitalnimi mediji. Spodbuja literarno prevajanje v druge jezike in razvija inovativne oblike literarnega posredovanja.

Svoje rezultate literarnim izvedencem in za literaturo zainteresirani javnosti predstavljajo v obliki člankov, dosjejev in e-knjig na www.literaturhauseuropa.eu.

Literarna hiša ELit se z različnimi prireditvami posveča posredovanju literature v različnih kulturnih prostorih v Evropi. Organizira srečanja Evropske literarne mladine, Bralne turneje evropskih pisateljev, delavnice za mlade pisatelje in Dneve Evropske Literature (Wachau, Avstrija).

(Vir: Beletrina)

Trajanje projekta: 1. 1. 2015–31. 12. 2018

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja