L’Histoire des Larmes, gledališka predstava, Jan Fabre

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Cankarjev dom, kulturni in kongresni center (partner) 
Vodja
(BE) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / RAZPIS 2005 (Akcija 1 & Akcija 2)
Podpora EU
€ 143.888,00
Leto
2005 
Splet
http://webarhiv.cd-cc.si/_cankarjev_dom/prvastran/prireditve_posamezna.php?id_pr=1731&id_kategorija=kattea&kol_dan=12&kol_mesec=9&kol_leto=2013&lang=si&navactive1=2&navactive2=0#prireditev 

Vodja projekta: Troubleyn/Jan Fabre Vzw, Antwerpen (BE)
Soorganizatorji: Cankarjev dom, Ljubljana (SI), Festival D’Avignon, Avignon (FR), Grand Theatre de La Ville de Luxembourg (LUX)

Jan Fabre je znan predvsem kot umetnik, čigar ustvarjalnost izvira iz očaranosti nad telesom. S temeljnimi vprašanji o telesu se je začel ukvarjati v zgodnjih osemdesetih letih, ko je bila ta tematika še daleč od zdajšnje priljubljenosti.
Zgodovina solz (The History of Tears) predstavlja del trilogije, s katero so 8. julija 2005 odprli gledališki festival v Avignonu. Predstava izhaja iz ugotovitve, da tri četrtine naših teles sestavlja voda. Temelji na konceptu, ki ga Fabre opredeljuje kot telesne solze, solze žalosti ali sreče, tekočine, ki jih telo ustvari v strahu ali naporu (znoj) in Božje solze, dež, ki pada z neba. Fabre s svojo predstavo vstopa v območje iracionalnosti, a tudi lucidnosti človeškega telesa in pripadajočih mu solz.

Kontakt: Karmen Klučar
Cankarjev dom, Prešernova 10, 1000 Ljubljana
http://www.cd-cc.si/

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja