Višegrad Animation Forum (VAF) 2019

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Dostop do trgov 2018
Podpora EU
60.000 EUR
Leto
2018 
Splet
https://www.visegradanimation.com/ 

Višegrad Animation Forum (VAF) je najpomembnejše koprodukcijsko srečanje za področje animiranega filma v Srednji in Vzhodni Evropi. VAF sicer upravlja konzorcij predstavnikov partnerjev iz petih držav: Slovenije, Češke, Slovaške, Poljske in Madžarske. Od samih začetkov je projekt podprt s sredstvi Ustvarjalne Evrope MEDIA. Društvo slovenskega animiranega filma – DSAF, je od češkega partnerja vodenje projekta v 2018 uspešno prevzelo potem, ko je od same ustanovitve v njem sodelovalo kot partner.

Štiridnevni dogodek VAF vsako leto v začetku maja poteka v okviru Mednarodnega festivala animiranega filma Anifilm v Třeboňu na Češkem. Koprodukcijsko srečanje obsega pitching projektov, kjer se profesionalni publiki predstavljajo animirani projekti v razvoju (kratki, TV serije in celovečerni projekti) in tekmujejo za finančne nagrade ter avtomatsko uvrstitev v programe Cartoon.

Promocija in spodbujanje prikazovanj filmov izbranih mladih avtorjev in avtoric poteka v okviru programa New Talents, hkrati pa se v dialogu s predvajalci, javnimi institucijami in producenti, studii ter ostalimi deležniki iz industrije animiranega filma spodbuja k izboljšanju pogojev za ustvarjanje animiranih filmov v Srednji in Vzhodni Evropi, s poudarkom na podpori koprodukcijskih sodelovanj v regiji in širše. VAF je od 2018 tudi del nove blagovne znamke CEE Animation za razvoj animiranega filma v Srednji in Vzhodni Evropi, ki je zasnovana na pilotnem dogodku CEE Animation Workshop (decembra 2017 v okviru festivala Animateka v Ljubljani).

Za več glej tukaj.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja