16. mednarodni festival animiranega filma Animateka

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Filmski festivali 2019
Podpora EU
46.000 EUR
Leto
2019 
Splet
http://www.animateka.si/2019/sl/ 

Med 2. in 8. decembrom bo potekala že 16. edicija festivala Animateka z najboljšimi animirani filmi z vsega sveta. Filmski program dopolnjujejo strokovna platforma AnimatekaPRO, natečaj AnimatekaPRO Pitch, večerni glasbeni in družabni dogodki ter likovne ter VR razstave.

Od maksimalnih 100 točk so ocenjevalci projektni prijavi Animateke dodelili izjemnih 92,5 točk, pri čemer je za uspeh bilo potrebnih 83 točk. Še več, zahvaljujoč prijavi znotraj drugačnega tipa festivalov kot doslej, bo Animateka črpala višjo podporo kot kadarkoli, in sicer 46.000 EUR (namesto 33.000 EUR), kar je 28 % proračuna festivala.

Ocenjevalci so  podporo 16. ediciji Animateke, ki bo potekala med 2. in 8. decembrom 2019, utemeljili tako: Animateka je mlad festival, ki z bogatim programom evropskih filmov in del iz držav nizke AV zmogljivosti nenehno dosega občinstva. Poleg številnih celoletnih dejavnosti za promocijo evropske produkcije in talentov, ima festival inkluzivno strategijo doseganja novih občinstev. Predstavljene izobraževalne dejavnosti so raznolike in prilagojene starosti. Partnerstva z nacionalnimi in mednarodnimi kulturnimi organizacijami in drugimi filmskimi festivali utemeljujejo položaj festivala na mednarodnem prizorišču in prispevajo k promociji evropske kinematografije. Profili in zadolžitve ključnih članov projektne ekipe so dobro utemeljeni.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja