Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Center interesnih dejavnosti (CID), Ptuj (partner) 
Vodja
Art Fest Ltd. (Bolgarija) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - medsektorski sklop / Kinematografi kot inovativna kulturna središča v lokalnih skupnostih
Podpora EU
473.537 EUR
Leto
2020 

Vodja: Art Fest Ltd. (BG)
Partnerji: Center interesnih dejavnosti Ptuj (SI), Kinematografi Osijek d.d. (HR) in Tisza Mozi Szórakoztató Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (HU)

Višina podpore EU: 473.537 EUR (80 %)
Višina podpore za slovenskega partnerja (CID Ptuj): 103.405 EUR

Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds je projekt sodelovanja štirih kinematografov iz Bolgarije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Med 1. junijem 2020 in 30. novembrom 2021 bodo mestni kini v Sofiji, Osijeku, Szolnoku in na Ptuju občinstvom ponudili atraktivno kulturno ponudbo prek razvoja skupnih pristopov, izmenjave dobrih praks in povezovanja s partnerji v lokalnim okolju. Projekt bo prispeval k oblikovanju družabnih prostorov za izmenjavo izkušenj s ponudbo različnih kulturnih vsebin in evropskih AV vsebin (tako kakovostnih filmov kot tudi novih formatov) na privlačen način – z uporabo novih tehnologij. V ospredju projekta so mlada občinstva in njihovo vključevanje v izobraževalne in ustvarjalne dejavnosti ter povezovanje z referenčnimi skupinami v ostalih sodelujočih državah. Prav tako se bo občinstvom, ki do tovrstne ponudbe ima omejen dostop, ponudile prilagojene vsebine v okviru delitve kino izkušnje z rednim občinstvom. Dejavnosti vključujejo predvsem ukrepe za razvoj občinstva, nadaljnjo digitalizacijo in izboljšave komunikacijskih pristopov.

Projekti s področja