European Literature Heritage in Context (Evropska literarna dediščina v kontekstu)

Področje
Kulturna dediščina 
Producent
Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani (partner) 
 
Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko 
Vodja
(AT) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) / Razpis Kultura 2000 za 2000-2002
Podpora EU
€ 202.872,00
Leto
2000 

Vodja projekta: Institut für Germanistik/Nederlandistik (AT)
Soorganizatorji: Oddelek za germanistiko, skandinavistiko in nederlandistiko, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani (SI), Comenius University of Bratislava (SK), Palacky University of Olomouc (CZ), University of Debrecen (HU), University of Wroclaw (PL), University of Salamanca (ES)
Finančna podpora EU: 202.872 EUR

Nobena kultura, prav tako pa tudi literatura, ne obstaja sama zase, ampak je neločljiv del svetovne literature. Literatura neke dežele in njeni avtorji nenehno vplivajo na avtorje iz drugih dežel in obratno.
Pri projektu gre za dinamično predstavitev literature v evropskem kontekstu na svetovnem spletu. Takšne predstavitve, kjer bi bili zbrani navzkrižni vplivi literatur različnih dežel, zaenkrat ni najti nikjer drugje. Namen projekta je poučiti širšo javnost o evropski literarni tendenci iz obdobja 1980–2000. Predstavljenih je po trideset pisateljev iz nizozemske, nemške, slovenske, slovaške, madžarske, poljske in češke literature in njihova vpetost v kulturni in družbeni kontekst obdobja.
Obdobje med 1980 in 2000 je posebej predstavljeno v štirih poglavjih: družba, kultura, politika in ekonomija. Članki so napisani v treh jezikih: v jeziku izvirnika, v nizozemščini in angleščini.

Več: www.ned.univie.ac.at/lic

Kontakt: mag. Anita Srebnik
Filozofska fakulteta, Oddelek za germanistiko, skandinavistiko in nederlandistiko, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana
www.ff.uni-lj.si/oddelki/germanistika/default.htm

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja