In/visible cities – International Festival of Urban Multimedia

Področje
Interdisciplinarni projekti 
Producent
Kulturno izobraževalno društvo PiNA / Associazione culturale ed educativa Pina (partner) 
Vodja
Associazione Quarantasettezeroquattro (IT) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2014
Podpora EU
199.957,50 EUR
Leto
2014 
Splet
http://invisiblecities.eu/ 

Vodja projekta: Associazione Quarantasettezeroquattro (IT)
Partnerji: Kulturno Izobraževalno Društvo Pina, Koper (SI), 198 Contemporary Arts and Learning (UK), Association Metamedia (HR), Zaklada za promicanje partnerstva i razvoj civilnog društva (HR), PuntoZero Società Cooperativa (IT), Stichting Oddstream (NL)
Trajanje projekta: 10. september 2014–30. december 2015

In/VisibleCities raziskujejo vezi in odnose med vidnimi in nevidnimi mesti: gre za preseganje razumevanje prostora, stavb in zemljišč kot fizičnih prostorov z refleksijo o domišljiji. Projekt raziskuje vidike mesta, ki niso vidna prostemu očesu; posreduje prek umetnosti in multimedije v fizičnih prostorih, zaradi česar prostori postanejo aktivni elementi, ki pripovedujejo zgodbe; in si predstavlja in ustvarja ideje o prihodnosti mest iz urbanega, socialnega in kreativnega vidika.

Skozi potencial, ki ga ponujajo multimedije in interaktivnosti, je cilj projekta spodbuditi razmislek o mestih, prostorih, in njihovih družbenih dinamikah in emocijah, 150407-Foto_InVisible_Citieski jih zaznamujejo. Umetniška rezidenca in pet dnevne delavnice, srečanja, nastopi v živo, igre in inštalacije bodo predstavljale središče dogajanja v kombinaciji s digitalnimi umetnostmi in multimedijskim jezikom. Nekateri dogodki in predstave bodo potekali izven meja Gorice, in tako vključili mesta Trst, kot tudi slovenska mesta Nova Gorica in Miren-Kostanjevica. Čezmejna razsežnost bo omogočila umetniško povezovanje kot tudi umetniško soočenje z drugimi evropskimi realnosti. V tem okviru bo mednarodna komisija nagradila najboljša dela iz vsake kategorije. Ta dela bodo nato predstavljene v petih evropskih mestih v okviru mednarodnih razširitev festivala: London (GB), Nijmegen (NL), Ljubljana (SI), Koper (SI), Pula (HR).
(vir: PiNA)

V branje priporočamo: Slovenske organizacije »spisale« že devet zgodb o uspehu

Aktivnosti projekta:
In\VisibleCities, mednarodni festival urbane multimedije: Razpis za evropske umetnike

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja