Mobile Art Radio

Področje
Vizualne umetnosti 
Producent
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) (partner) 
Vodja
(IT) 
Razpis
Kultura 2000 (2000-2006) /
Podpora EU
€ 150.000,00
Leto
2002 
Splet
http://www.mg-lj.si/node/596 

Vodja projekta: Zerynthia, Associazione per l’Arte Contemporanea, Roma (IT)
Soorganizatorji: Moderna galerija Ljubljana (SI), Färgfabriken (SE), Museum-in-Progress, Wien (AT)
Pridruženi partnerji: Comune di Carpineto Romano (IT), Comune di Piglio (IT), Comuni di Lazio (IT), Ospedale Sant’Andrea (IT), Università di Siena (IT)
Finančna podpora EU: 150.000 EUR

Umetnostna komunikacijska interaktivna iniciativa Mobile Art Radio ustvarja realni prostor komunikacije z uporabniki interneta. Pri tem narava zvočnih podatkovnih baz in možnosti rabe zvoka določajo poti in konceptualne odločitve posamičnih akcij in intervencij. Mobile Art Radio umetniškim intervencijam ponuja odprti prostor oddajanja v živo. Projekt želi spodbuditi refleksijo in razpravo o umetnostnih rabah radijskega medija in vlogi umetnosti v današnjem svetu komunikacij in informacij.
Jeseni 2002 je Mobile Art Radio predstavil dela sodobnih umetnikov iz različnih prizorišč in kontekstov v Italiji in Avstriji – eksperimentalno glasbo, zvočne projekte, intervjuje in avtoportrete umetnikov. Instalacija v obliki avtomobila z vgrajeno mobilno internetno radijsko postajo je bila 15. novembra na ogled na ploščadi Moderne galerije v Ljubljani. Iz avtomobila, ki se je na poti iz Italije v Stockholm za en dan ustavil v Ljubljani, so ob otvoritvi razstave (ne)naslikano predvajali radijsko oddajo, v kateri je sodelovalo nekaj umetnikov iz te razstave: Irwin, Valery Koshlyakov, Olaf Nicolai in Eliezer Sonnenschein.

Več: www.mobileartradio.com

Kontakt: Igor Španjol
Moderna galerija Ljubljana, Tomšičeva 14, 1000 Ljubljana
www.mg-lj.si

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja