Zgodbe iz kostanjevih gozdov (Stories From The Chestnut Woods)

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Nosorogi, zavod za kulturno dejavnost (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Podpora za razvoj posameznih projektov 2015
Podpora EU
30.000,00
Leto
2015 

Igrani film Zgodbe iz kostanjevih gozdov v režiji Gregorja Božiča, lanskoletnega dobitnika vesne za najboljši študentski film, ima po mnenju neodvisnih ocenjevalcev Evropske komisije velik ustvarjalni potencial. Zato so prepričljivo projektno prijavo mlade producentke Marine Gumzi iz producentske hiše zavod Nosorogi, ki je s projektom l. 2015 zaključila tudi priznano evropsko usposabljanje European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE), nagradili s 30.000 EUR podpore za razvoj filma.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov (foto: Nosorogi)

Film, ki je koprodukcija z italijansko Transmedio, temelji na motivih treh kratkih zgodb Čehova ter na izbranih zapisih o ljudskem izročilu Beneške Slovenije in Kanalskega Kolovrata. Skozi intimno zgodbo zrcali aktualno temo družbenega propada ter fenomen množične emigracije mladih in posledično opustošenja delov sveta.

Film bo svetovno premiero doživel 8. septembra 2019 na enem najpomembnejših filmskih festivalov, v Torontu,  v festivalski sekciji Odkritja (Discovery), kjer se občinstvu predstavljajo avtorji s svojimi prvenci in drugimi filmi.

Napovednik filma>>

 

 

Projekti s področja