Podprti projekti

Seznam

Artist Talk – Culture and Knowledge Platform

Artist Talk – Culture and Knowledge Platform (Partner)

Artist Talk – Culture and Knowledge Platform

(Partner)

Vodja projekta: KUD MoTA - Muzej tranzitornih umetnosti / CODEEP, Ljubljana (SI)

Soorganizatorji:

  1. Centrum Sztuki WRO / WRO Art Center, Wrocław (PL)
  2. CIANT - International Centre for Art and New Technologies, Praha (CZ)

Projekt ArtistTalk, v katerem sodelujejo MoTA iz Ljubljane (Muzej tranzitornih umetnosti), CIANT iz Prage in WRO Art Center iz Vroclava, vzpostavlja medmrežno platformo za video intervjuje in posnetke predavanj s področja umetnosti.


Projektne aktivnosti:

  • Mednarodni poziv za najboljši video intervju

ArtistTalk vabi k sodelovanju na natečaj za najboljši intervju z umetnikom ali kulturnim aktivistom. Pogovarjajte se s svojim najljubšim ali najmanj ljubim umetnikom, postavite prava vprašanja, spustite se v pogovor o delu in objavite svoj pogovor na portalu ArtistTalk!
Najbolj kreativen in izviren intervju bo prejel nagrado 1000 evrov.

Rok za prijavo del je podaljšan: 15. februar 2013 ob 23:59

Nagrade: 1. nagrada: 1000 evrov // 2. nagrada: 700 evrov // 3. Nagrada: 300 evrov

Med vsemi prispelimi prijavami bo ArtistTalk izbral en zmagovalni video ter drugo in tretjo nagrado. Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado, njihova dela pa bodo predstavljena na portalu www.artisttalk.eu. Glavne nagrade vključujejo brezplačno nastanitev in vstopnico za vse otvoritvene dogodke 15. Bienala intermedijskih umetnosti WRO 2013 (8.-12. maj 2013) v Vroclavu.
Izbrani videi bodo predstavljeni na 15. Bienalu intermedijskih umetnosti WRO 2013 v Vroclavu, na simpoziju ArtistTalk na festivalu Enter 2013 v Pragi ter na festivalu Sonica 2013 v Ljubljani.

POGOJI ZA SODELOVANJE
-    Avtorji morajo biti starejši od 18 let.
-    Video posnetki ne smejo biti daljši od 15 minut.
-    Vsak prijavitelj lahko prijavi največ pet intervjujev, a samo en je lahko nagrajen.
-    Posnetki in intervjuji morajo biti izvirna in še neobjavljena dela.
-    Posnetki intervjujev, ki niso v angleškem jeziku, morajo biti podnaslovljeni v istoimenskem jeziku.

POTEK PRIJAVE
1) Svoj video objavi na portalu YouTube. Za objavo na portalu YouTube moraš odpreti svoj YouTube račun, ki je brezplačen. Z objavo videa na portalu YouTube sprejmeš njihove pogoje. Preden objaviš svoj posnetek pozorno preberi njihove pogoje na naslednjih povezavah: Privacy Policy, Terms of Service ter Community Guidelines. Dela, ki ne upoštevajo teh pogojev, bodo avtomatsko izključena.
2) Ko je tvoj video objavljen na strani, izpolni prijavni obrazec, ga podpiši in pošlji na naslov artisttalk.award@gmail.com skupaj s povezavo na tvoj video. Zadeva v sporočilu mora biti sestavljena: »artisttalk open call 2013 - priimek- naslov videa«.

POMEMBNI DATUMI IN ROKI
Rok za prijave je podaljšan: 15. februar 2013 ob 23:59. Prijave in posnetke, ki bodo prispeli po tem roku, ne bodo upoštevani. Izbrani prijavitelji bodo o izboru obveščeni vsakega 15. v mesecu v času razpisa.
Podelitev nagrad bo potekala v maju 2013.

RAZPISNI OBRAZEC
Tvoja prijava ni popolna, dokler ne izpolniš razpisnega obrazca (gl. spodaj) ter ga pošlješ na naslov artisttalk.award@gmail.com. Prijavni obrazec mora biti poslan skupaj s povezavo na tvoj video. Tvoja prijava bo neveljavna, dokler ne bo vsebovala tudi podpisanega prijavnega obrazca. Glavni trije nagrajenci bodo obveščeni v aprilu 2013 po elektronski pošti.

Kontakt:
KUD MoTA, Rožna dolina cesta II/36, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel.: +386 40 809 809
e-mail: mota.museum@gmail.com


Objavljeno: 30. januar 2013