Puppet Nomad Academy III

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Mini Teater (vodja) 
Razpis
Kultura (2007-2013) / Razpis za leto 2012 za Sklop 1.1 (Projekti večletnega sodelovanja) in Sklop 1.2.1 (Projekti sodelovanja)
Podpora EU
199.990 EUR
Leto
2012 
Splet
http://www.mini-teater.si/client.en/index.php?ID=1305&table=articles 

Vodja projekta: Mini teater (SI)
Soorganizatorji: UO Novo Kazalište, Zagreb (HR), Figurentheater Vlinders & Co (BE), Teatro Neline, Budmerice (SK), Estonian state Puppet theatre, Talin (EE), Maladype Szinhaz, Budimpešta (HU), Pozorište lutaka, Mostar (BIH), Otvoreni univerzitet Subotica (RS)
Trajanje projekta: 1. maj 2012–30. apr. 2014

130423-PNA.jpgOsnovni cilj projekta je sodelovanje najboljših mojstrov lutkarstva iz Estonije, Hrvaške, Belgije, Slovaške in Slovenije z mladimi umetniki iz Srbije, Bosne in Hercegovine in Madžarske. Mladi umetniki iz vseh držav partneric bodo prenesli nove izkušnje na področje lutkarstva in skupaj oblikovali predstave z novimi tehnologijami kot so virtualna lutka, 3D tehnika … Projekt želi vključiti najboljše umetnike iz vseh 8 sodelujočih držav in z izmenjavo mednarodnih izkušenj doseči odlične rezultate ter na področje lutkarstva vpeljati nove tehnologije.

Projekt vključuje različne vrste aktivnosti, kot so delavnice, predavanja, predstave … in poteka v obdobju od 1. maja 2012 do 30. aprila 2014.

Aktivnosti projekta:
– Razstava »Svetovi in junaki« srbskega lutkarstva in gledališkega ustvarjanja za otroke v Narodnem muzeju Slovenije (25. apr.–15. maj 2013).
– Predstava Morrison in štirje letni časi (predstava, ki je nastala v sodelovanju z Estonskimi umetniki. Več: dnevnik.si.

O projektu na platformi Ustvarjalna Evropa (Creative Europe Project Results) tukaj in z oznako zgodba o uspehu! V branje priporočamo tudi Slovenske organizacije »spisale« že devet zgodb o uspehu…

Objavljeno: 23. april 2013 .

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja