Story Time – Connecting People with the Power of Art / Čas za zgodbe – povezovanje ljudi skozi umetnost

Področje
Interdisciplinarni projekti 
Producent
Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) (partner) 
Vodja
Izvori d. o. o. (HR) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - medsektorski sklop / Podpora za projekte vključevanja beguncev
Podpora EU
199.988,99 EUR
Leto
2016 

Trajanje projekta: 1. 12. 2016–30. 11. 2018

Na-poti_KGLU_Story_time

Projekt Čas za zgodbe sledi ideji medkulturnega povezovanja preko pripovedi in zgodb, ki izvirajo iz evropske kulturne dediščine in dediščine dežel iz katerih prihaja v Evropo večina migrantov.

KGLUV projektu sodeluje pet organizacij iz štirih držav, Hrvaške (Izvori d. o. o.), Avstrije (Österreichische Gesellschaft für Kinderphilosophie), Nemčije (Studio Gaus GmbH) in Slovenije (Inter-kulturo d.o.o. in Koroška galerija likovnih umetnosti). Vodja projekta je hrvaška organizacija Izvori d. o. o., ki bo za projekt skupaj prejela 199.988,99 EUR (80 %) podpore EU, od tega slovenska partnerja skupaj 60.906,11 EUR.

V sklopu projekta se načrtuje izdaja izbora ilustriranih zgodb prevedenih v arabski jezik in obratno, določen nabor zgodb, ki izvirajo iz Bližnjega vzhoda bo prevedenih v evropske jezike. Pomemben segment projekta predstavlja pedagoški program, izobraževanja in mednarodna razstava v javnem prostoru na temo migracij, ki bo prav tako vsebinsko črpala iz kulturne dediščine Evrope in Bližnjega vzhoda ter bo realizirana v vseh partnerskih mestih.

Aktivnosti projekta:
Čas za zgodbe v Koroški galeriji likovnih umetnosti

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja