CEE Animation Forum 2020 – odprt poziv

/
CEE Animation Forum, največje koprodukcijsko srečanje producentov, ustvarjalcev in prikazovalcev animiranih filmov iz Srednje in Vzhodne Evrope, bo med 5. in 8. majem 2020 potekalo na novi lokaciji v Liberecu na Češkem. Za sodelovanje na forumu s projektom v razvoju se lahko prijavite do 10. januarja.

Eden od ciljev CEE Animation Foruma je dvig kompetenc in omogočanje dostopa do financiranja ter trgov s spodbujanjem koprodukcij in trajnostnih poslovnih modelov. Za sodelovanje na forumu se lahko prijavijo producenti in režiserji z animiranim projektom v razvoju.  Izbrani projekti bodo v štirih kategorijah (kratki, TV serije, celovečerci in VR projekti) predstavljeni filmskim in TV producentom, direktorjem festivalov, distributerjem in predstavnikom filmskih skladov iz Srednje in Vzhodne Evrope.
Rok prijave: 10. januar 2020.
Več informacij in prijave: CEE Animation

CEE Animation Forum je dogodek, na katerem producenti navezujejo stike tako med seboj kot s predstavniki predvajalcev iz regije srednje in vzhodne Evrope. Nove talente in njihovo ustvarjalnost predstavljajo evropskim producentom ter za projekte iščejo finančna sredstva in distributerje. Program obsega predstavitve projektov ter druge predstavitve, razprave, individualna poslovna srečanja in filmske projekcije.
Forum poteka pod vodstvom Društva slovenskega animiranega filma s podporo Ustvarjalne Evrope MEDIA.

CEE Animation je mednarodna platforma, katere cilj je podpora filmskim profesionalcem z nudenjem pomoči pri razvoju animacijskih projektov, mreženju ter promociji ustvarjalnosti in animiranih del. Poleg foruma, pod okriljem platforme poteka tudi mednarodno usposabljanje CEE Animation Workshop.

V branje priporočamo:
DSAF ponovno uspešen na razpisu za dostop do trgov
Animation Plan for Europe (pdf.)
DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma): Building a network (video)