RISK CHANGE / Tvegaj spremembo

Področje
Interdisciplinarni projekti 
Producent
Kulturno izobraževalno društvo KIBLA (vodja) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2016
Podpora EU
1.570.520,90 EUR
Leto
2016 
Splet
http://www.riskchange.eu/ 

Vodja projekta: Kulturno izobraževalno društvo KIBLA (SI)
Partnerji projekta: 7scenes (NL), Ethniko Kai Kapodistriako Panepistimio Athinon (GR), Fuggetlen Kepzomuveszeti Muhelyek Ligaja Alapitvany (HU), Jauno Mediju Kulturas Centrs RIX-C (LV), Muzej moderne i suvremene umjetnosti (HR), Muzej savremene umetnosti Vojvodine (RS), The Mighty Creatives (UK), ZINC (FR)

Migracije so zakon narave: vse se premika, vsi migriramo.
Spoštujmo mobilnost človeškega življenja.

Risk Change (4-letni projekt) na inovativen način preučuje in soustvarja migracijsko politiko v EU in širše. Projekt pokriva področja sodobne interdisciplinarne kulture, umetnosti in ustvarjalnosti v povezavi z znanostjo, zlasti družboslovjem, aplikativnimi znanostmi in IKT.

V časih, ko se Evropa sooča z velikimi strukturnimi spremembami, želimo nagovoriti ljudi naj tvegajo, če želijo spremembo na bolje. Beseda RISK (tveganje) je ključna beseda za migrante, CHANGE (sprememba) pa se nanaša na drugo glavno ciljno skupino – stalne prebivalce – nemigrante.

Cilj projekta je utrditi aktivno sodelovanje med različnimi ciljnimi občinstvi, posebej med novimi priseljenci in pripadniki večkulturnih skupnosti ali diaspor, in sicer s krepitvijo aktivnega zanimanja za vsa javna vprašanja, ki se tičejo socialnih struktur ter razvoja znanosti in tehnologije v skupni prihodnosti. Na tak način želimo ustvariti trajnostni model medsebojnega sodelovanja.

Kibla, projekt Risk change
V projekt je poleg KIBLE, vodilnega partnerja, vključenih 9 projektnih partnerjev iz 9 EU držav in 26 pridruženih partnerjev (od tega 19 partnerjev iz 10 EU držav in 7 iz držav izven EU). Projektnih rezultatov bo veliko, naštejmo pa le nekatere. Več kot:
– 800 vključenih umetnikov,
– 300 vključenih strokovnjakov iz različnih področij,
– 350 odprtih pozivov,
– 30 rezidenc,
– 45 razstav,
– 30 novih interdisciplinarnih umetniških del ter več strokovnih konzorcijev.

Risk Change bo fizično predstavljen v 39 partnerskih in drugih mestih.

Trajanje projekta: 1. 6. 2016–31. 5. 2020

Aktivnosti projekta:
MIG 21 – mednarodna umetniška razstava na temo migracij

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja