Common Places: new imaginaries of European peripheries

Področje
Arhitektura, oblikovanje in uporabne umetnosti 
Producent
Kulturno društvo ProstoRož (partner) 
Vodja
Lafundicio SCCL (ES) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2020
Podpora EU
174.000 EUR
Leto
2020 

Koordinator: Lafundicio SCCL (ES)
Partnerji: Associazione Cherimus (IT), Kulturno društvo ProstoRož (SI)

Vrednost projekta: 290.000 EUR
Višina podpore EU: 174.000 EUR (60 %)
Trajanje projekta: 1. 10. 2020–30. 9. 2022

Z namenom ustvarjanja močnejših, odpornejših in vključujočih skupnosti, projekt Common Places izvaja alternativne modele sodelovanja umetniških organizacij z lokalnimi deležniki. Partnerji projekta verjamejo, da imajo kulturne in umetniške prakse ključno vlogo pri gradnji pluralnih evropskih identitet.

Pri projektu sodelujejo 3 kulturne organizacije, ki z različnimi pristopi stremijo k vzpostavitvi in krepitvi skupnosti v izbranem okolju. LaFundició deluje na stičišču umetniških in kulturnih praks in izobraževanja, Cherimus deluje multidisciplinarno na področju kulturne dediščine in medkulturnosti, ProstoRož raziskuje javne prostore v mestih in njihov pomen za lokalne prebivalce in družbe na splošno.

Vsaka organizacija bo aktivnosti izvajala v izbranih obrobnih predelih evropskega prostora. ProstoRož se bo v dveh letih osredotočil na vzpostavljanje skupnostnih prostorov v dveh manjših krajih. Na vsaki lokaciji bo s pomočjo umetniških intervencij razkrival skrite pomene prostora in spodbujal aktivno udeležbo več akterjev.

Cilj projekta:
– Participativno urediti 2 lokaciji v dveh manjših slovenskih krajih.
– Raziskati vlogo in izkoristiti potencial umetniških praks pri ustvarjanju prostorov, ki lahko v uporabo kreativnih pristopov pritegnejo k sodelovanju skupnost in druge deležnike.
– Razvijati, uporabljati in deliti kreativne prakse ustvarjanja skupnostnih prostorov in krepitev lokalnih skupnosti.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja