Novice

Bunker napovedal sklepni dogodek projekta ACT

Zavod Bunker bo 24. avgusta na festivalu Mladi levi sklenil projekt ACT – ART, CLIMATE, TRANSITION s podporo Ustvarjalne Evrope.

Priložnosti · 27. julija 2023

Zavod Bunker je že vse od leta 2010 vpet v različne evropske projekte, pri katerih se skupaj s partnerji posveča povezovanju umetnosti z ekologijo in aktualnim družbenim dogajanjem. Na mednarodnem festivalu Mladi levi bodo 24. avgusta sklenili projekt ACT: Art, Climate, Transition, ki združuje prizorišča in festivale uprizoritvene umetnosti po Evropi. Cilj projekta je bilo podpreti umetniška dela, ki se dotikajo vzrokov in posledic klimatskih sprememb, ter s tem dvigniti osveščanje med umetniško srenjo in občinstvom, vzpodbuditi mobilnost umetnikov, spremeniti produkcijske prakse ter izzvati spremembe znotraj kulturnega sektorja in širše.

Na začetku se je partnerstvo imenovalo Na tankem ledu, kasneje Imagine 2020, po prečenju ključnega leta pa ACT  ̶  Art, Climate, Transition. Ostajala je zaveza ne samo k ozaveščanju, informiranju, povezovanju, ampak tudi k skupnemu delovanju, k poskusom sprememb. Partnerstvo je doživelo številne premene sodelujočih organizacij, ljudi, tudi več projektnih ciklov in zadnji se končuje prav na festivalu Mladi levi, s sklepnim dogodkom, ki ne bo samo povzetek preteklega dela, ampak predvsem napoved prihodnjih ciljev in ambicij.

Bunker napoveduje pester celodnevni program, ki vključuje predstavitev publikacije, pogovor, predavanje, zvočni sprehod, film, idr., zato vabljeni na dogodek.

  • Kaj: sklepni dogodek ACT – ART, CLIMATE, TRANSITION
  • Kdaj: četrtek, 24. avgust ob 10.00
  • Kje: Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana
  • Več informacij in program na povezavi tukaj.

[Foto: Tery Žeželj & Maria Magdalena Kozlowska: PREDOLGO SEM HODILA IN POSTALA SEM KRAJINA / I WALKED FOR TOO LONG AND I BECAME A LANDSCAPE , performativni zvočni sprehod / performative walk, Produkcija: Bunker, Ljubljana.]