Footprints

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
Zavod Druga godba Ljubljana (partner) 
Vodja
Rassemblement d´energies pour la sauvegarde d´un espace artistique utopique (FR) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - Kultura / Projekti sodelovanja 2020
Podpora EU
666.000 EUR
Leto
2020 
Splet
https://footprints-europe.com/ 

Objavljen je razpis Footprints za mlade glasbenike (diplomante specializiranih študijev). Prijave odprte do 15. aprila 2022.

Koordinator: Rassemblement d´energies pour la sauvegarde d´un espace artistique utopique (FR)
Partnerji: Druga godba, zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev (SI), Fundacja Wytwornia (PL), Music Information Center Austria (AT), Oslo Jazzfestival (NO), Stichting Bimhuis (NL)

Vrednost projekta: 1.332.802 EUR
Višina podpore EU: 666.000 EUR (49.97 %)

Glasbena industrija, ki predstavlja pomembno gonilno silo evropske kulture, zadnjih nekaj desetletij doživlja bistvene spremembe. To je privedlo do točke, ki kliče po temeljitem razmisleku o prihodnosti panoge, zlasti zdaj, ko se soočamo z izzivi, ki to prihodnost ogrožajo. Stalna kriza je razgalila že obstoječe probleme našega sektorja, te pa je potrebno obravnavati sistematično in celostno.

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantes in fundacije Wytwórnia iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018–2020 izvajalo šest evropskih držav.

S projektom Footprints bomo izvajali vrsto dejavnosti, katerih cilj je pomagati vsem akterjem glasbenega sektorja pri uveljavljanju na evropskem glasbenem trgu in utrditi evropsko ustvarjalno glasbeno skupnost okoli vrednot, ki jih trenutno potrebujemo bolj kot kdaj koli.

Skupaj s štirimi izkušenimi evropskimi partnerji –  Bimhuis iz Amsterdama, Druga Godba iz Ljubljane, Music Austria z Dunaja in Oslo Jazz Festival – bomo s tem projektom omogočili izobraževanje, usposabljanje in mentorstvo za umetnike, agente in promotorje.

Aktivnosti projekta:
Razpis Footprints za usposabljanje mladih glasbenikov (rok: 15. april 2022)
Footprints za glasbene agente, producente in menedžerje (rok: 14. februar 2022)
Poziv za glasbene agente (rok: 22. februar 2021)

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja