Novice

Poziv za glasbene agente

Druga godba skupaj s partnerji vabi študente in diplomante specializiranih študijev, pa tudi že uveljavljene delavce v kulturi, da sodelujejo na razpisu v sklopu projekta Footprints s podporo Ustvarjalne Evrope. Rok za prijavo: 22. februar 2021.

Kultura · 12. februarja 2021

Projekt Footprints je namenjen mladim in motiviranim agentom, ki so svoje izkušnje pripravljeni nadgrajevati v sklopu turnej znotraj evropske mreže za inovativno glasbo. Partnerji projekta, Rassemblement d´energies pour la sauvegarde d´un espace artistique utopique (FR), Druga godba (SI), Fundacja Wytwornia (PL), Music Information Center Austria (AT), Oslo Jazzfestival (NO) in Stichting Bimhuis (NL) bodo na razpisu izbrali glasbene agente. V času izvajanja projekta bodo sodelovali z glasbeniki in tudi s partnerji projekta Footprints, ki bodo z agenti delili svoje bogate izkušnje in specifična znanja.

KOMU JE RAZPIS NAMENJEN?
Študentom in diplomantom specializiranih študijev, pa tudi že uveljavljenim delavcem v kulturi, ki bi želeli razviti novo dejavnost. Udeleženci morajo biti zelo motivirani in hkrati pokazati interes po vključevanju v razvoj podjetniške dejavnosti. Posedovati morajo ustrezna znanja in spretnosti na glasbenem področju ter biti sposobni delati samostojno.

POGOJI
Udeleženci razpisa morajo
*biti stari najmanj 18 let. Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika;
*imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija.

PROGRAM
Izbrani agenti se bodo v letu 2021 udeležili dveh večdnevnih delavnic s strokovnjaki:
*Les Ateliers Footprints at Périscope (12.–16. april, Francija)
*INTL Jazz Platform (17.–22. julij, Poljska)

Po zaključku programa usposabljanja bodo agentom dodeljeni glasbeniki, ki bodo prav tako izbrani na razpisu Footprints in se bodo udeležili izobraževanja v sklopu INTL Jazz Platform v Lodžu na Poljskem. Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints, bodo agenti za glasbenike, ki jim bodo dodeljeni, nato organizirali koncertno turnejo po Evropi.
Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki so ogrožene v glasbeni industriji prihodnosti.

Rok za prijavo: 22. februar 2021.
Prijavni obrazec je dostopen na povezavi tukaj.
Dokumentacijo morajo prijavitelji poslati na periscope.abroad@gmail.com.
Več informacij o projektu in razpisu: www.footprints-europe.com