Podprti projekti

Seznam

SEAS: Phase II – Production (SEAS: Faza II – produkcija)

SEAS: Phase II – Production (SEAS: Faza II – produkcija) (Partner)

SEAS: Phase II – Production (SEAS: Faza II – produkcija)

(Partner)

Vodja projekta: Baltic Sea Culture Centre (PL)
Soorganizatorji: Zavod Flota, Murska Sobota (SI), Hotel Pro Forma (DK), Intercult (SE)
Pridruženi partnerji: Primorski poletni festival, Koper (SI), Arts Publishing House (LT), BAD CO (HR), Baltic Circle (FI), Centro Servizi e Spettacolli (IT), City of Gdansk (PL), City of Stockholm (SE), Ministry of Culture (PL), New Theatre Institut (LV), Regional Government of Pomerania (PL)
Finančna podpora EU: 149.839 EUR

SEAS je panevropski interdisciplinarni umetniški projekt, ki združuje umetnike, teoretike in producente z območij ob Baltskem in Jadranskem morju. Osnovna tema je revitalizacija urbanih okolij, osredinja se na umetniška dogajanja v degradiranih območjih pristaniških mest.
Slovenski soorganizator, Zavod Flota, je projektne aktivnosti izvedel v Ljubljani in Kopru. V produkciji Flote je nastala predstava Bari koreografa Matjaža Fariča. V Ljubljani je decembra 2004 pod naslovom Seas Box Live potekal mini dogodek, pripravljalno srečanje platforme in seminar City Scape II. Konec junija in v začetku julija 2005 pa je potekal Seas Festival Koper, ki se je na prvem privezu koprskega pristanišča odvijal v času, ko ta del pristanišča postaja ponovno javna površina. Spoj umetniških dogodkov v obdobju vračanja zemljišča mestu je v dejanjih osmislil teoretične razprave na seminarjih City Scape, ki potekajo v okviru platforme SEAS. V programu festivala so se srečale umetniške produkcije, ki so nastale kot del platforme SEAS (Bari, Izbrisana sporočila in Miši), s produkcijami, ki v svoji osnovi nosijo idejo soočenja z morjem ali degradiranimi prostori (Lulubaj, Cóna Turizem, Trieste – Alessandria Embarked (Štorja od lešandrink) in Posvetitev pomladi).

Več: www.intercult.se

Kontakt: Matjaž Farič
Flota, Zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev, Slovenska 3, 9000 Murska Sobota (Pisarna / Office: Puhova 14, 1000 Ljubljana)
www.flota.si