Podprti projekti

Seznam

An Orchestra Network of Europe – ONE, a new dimension

An Orchestra Network of Europe – ONE, a new dimension (Partner)

An Orchestra Network of Europe – ONE, a new dimension

(Partner)

Vodja projekta: Orchestre de Picardie, Amiens Cedex 1 (FR)
Soorganizatorji: Štatny komorny orchester Žilina (SK), Jeaner Philharmonie, Jena (DE), Filharmonia Krakowska (PL), Simfonični orkester RTV Slovenija, Ljubljana (SI)

Finančna podpora EU: 200.000,00 EUR

An Orchestra Network for Europe – ONE, a new dimension je geografsko široka mreža orkestrov, ki je nastala leta 2004 na pobudo francoskega orkestra Picardie (Orchestre de Picardie). Prvotni člani mreže so bili nemški Jenaer Philharmonie, finska Tapiola Sinfonietta espoo, latvijska Rigas Kamermuziki in slovaški Štatny komorny orchester Žilina.
ONE je postal dolgoročen projekt in prešel v novo dimenzijo. Razširjena mreža, ki še vedno sodeluje tudi s prvotnimi člani povezuje pet profesionalnih orkestrov iz petih različnih držav.
Namen mreže je izvajanje različnih aktivnosti katerih glavna nit je medkulturni dialog in mreženje. Bistvo vseh aktivnosti je mednarodna izmenjava ustvarjalcev, orkestrov, glasbenikov, komornih orkestrov, skladateljev, solistov, dirigentov in kulturnih del. Posebna pozornost je posvečena tudi mednarodni mobilnosti managerjev, osebja in ostalih profesionalcev.
Med julijem 2007 in oktobrom 2008 je v okviru projekta potekalo 22 različnih aktivnosti v petih različnih državah.

Več: http://www.orchestranetwork.eu/

Kontakt: Tina Rupnik
Glasbena produkcija RTV Slovenija, Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana
W: http://www.rtvslo.si/simfoniki/pisite.php