Podprti projekti

Seznam

The Killing of the Infants, gledališka predstava

The Killing of the Infants, gledališka predstava (Partner)

The Killing of the Infants, gledališka predstava

(Partner)

Vodja projekta: Ultima vez Vzw, Bruselj (BE)
Soorganizatorji: Association de Gestion Festival D'Avignon, Avignon (FR), Cankarjev dom, Ljubljana (SI), Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Bruselj (BE), Pact Zollverein, Essen (DE)
Pridruženi partnerji: Archa Theatre, Praga (CZ), Silesian Dance Theater, Bytom (PL)

V okviru projekta je bila postavljena multimedijska predstava Nedolžni / Puur z umetniki iz različnih evropskih držav. Gre za sodobni mit ali domišljijsko pripoved, ki spaja ples, gledališče in film, in postavlja na oder majhno, osamljeno skupnost v svetu po katastrofi. Kakor v starodavnih mitih se je zgodilo nekaj strašnega, vendar ne bomo nikoli natanko izvedeli, kaj. Ostajajo zgolj medli spomini, na katere vseskozi namiguje film. Na odru Wim Vandekeybus in njegovi sostorilci – plesalci in igralci – raziskujejo vpliv tistega, kar se je pripetilo, na telesa in ume.
V predstavi sodeluje mednarodna zasedba trinajstih izvajalcev, med njimi tudi 79-letni flamski igralec, režiser in dramatik Tone Brulin. Z dogajanjem na odru se prepletajo podobe iz vnaprej zmontiranega filma. David Eugene Edwards iz zasedb Woven Hand in 16 Horsepower je napisal del glasbene spremljave in nastopil v filmu. Zvočna krajina obsega tudi skladbe italijanskega skladatelja Fausta Romitellija, ki jih izvaja sodobna glasbena zasedba Ictus iz Bruslja. Nizozemski pisatelj P. F. Thomése (Zuidland, Schaduwkind) je prihajal opazovat ustvarjalni proces in napisal besedila na podlagi dogajanja med vajami.

Kontakt: Karmen Klučar
Cankarjev dom, Prešernova 10, 1000 Ljubljana
http://www.cd-cc.si/