Podprti projekti

Seznam

Dnevni poezije in vina 2009 – premikanje meja

Dnevni poezije in vina 2009 – premikanje meja (Partner)

Dnevni poezije in vina 2009 – premikanje meja

(Partner)

Za teden dni bo Medana spet gostila pesnike iz vsega sveta. Svojo pot po Sloveniji bodo začeli v torek, 25. avgusta, z branji, ki so poimenovana Medana pred Medano. Letos jih boste lahko poslušali v Ljubljani, Ptuju, Padni, Vrbi na Gorenjskem, Volčah pri Tolminu in v Krškem. V naslednjih dneh se bodo v Brdih ob večjezičnih pesniških branjih zvrstili koncerti, filmi, predstave, performansi, videli bomo razstave in umetniške instalacije, vsak večer vas bomo povabili na degustacije vrhunskih briških vin in k sproščenemu druženju. Ob zajetnemu zborniku prevodov poezije vseh udeležencev, bomo izdali tudi dve pesniški zbirki častnima pesniškima gostoma festivala – Dursu Grünbeinu iz Nemčije in Rumenu Leonidovu iz Bolgarije. V petek, 28.8., se bo del programa odvijal v Krminu na italijanski strani meje. Zaključek festivala bo v soboto, 29. 8., celodneven program se bo prepletal z kratkimi filmi, odprtim branjem Mentor Medana, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši.

Vstop na vse prireditve je prost! V soboto je vstopnina za branje in koncert 10 € (študentje, dijaki in upokojenci 5 €, otroci do 14 leta starosti brezplačno). Plačana vstopnina se v celoti šteje za konzumacijo pri nakupu knjig na prizorišču.

Dnevi poezije in vina so del projekta Premikanje meja, ki je bil podprt v okviru razpisa programa Kultura za leto 2008. Projekt vključuje izvedbo štirih mednarodnih pesniških festivalov.

Vodja projekta: Študentska Založba, Ljubljana
Soorganizatorji: Ars poetica, Bratislava (SK), Ramus Forlag HB, Malmö (SE), Associazione Culturale Vileg novella dal Judri, Giovanni al Natisone (IT)

Več o programu: http://www.zalozba.org/slo/informacija.asp?id_meta_type=20

Objavljeno:24. julij 2009